REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūra priėmė nutarimą administracinės teisės pažeidimo byloje ir Telšių miesto gyventojui J.J.(gim.1962 m.) skyrė piniginę - 750 Lt. baudą ,pagal ATPK 87 str.2 d. (Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą), – užtraukia baudą nuo keturių šimtų iki vieno tūkstančio litų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu.)

REKLAMA
REKLAMA

J.J. buvo sulaikytas 2014 m. birželio mėn.26 d. 11 val. 20 min., kelyje Gedrimai - Telšiai, ties Gailiškių kaimu. Vyro vairuojamame automobilyje Telšių rajono agentūros darbuotojai rado žuvį ir draudžiamus žvejybos įrankius, tris statomus tinklus ir vieną venterį. Vyras Aplinkos apsaugos pareigūnams paaiškino žuvį sugavęs netoliese esančiame Gudono ežere.

REKLAMA

Bylos nagrinėjimo metu, sužinojęs, kad teks atlyginti nemenką gamtai padarytą žalą, telšiškis bandė išsisukti nuo atsakomybės. Vyras ėmė tvirtinti, kad vykdamas į namus, tinklus ir žuvį esą radęs pakelėje ir įsidėjęs į automobilį.

Laimikio būta tikrai nemenko. Aplinkos apsaugos pareigūnai vyro mašinoje rado 16 lydekų, 23 lynus ir 2,886 kg. ešerių, karosų ir raudžių. Nemenkas laimikis – nemenka ir gamtai padaryta žala. Paskaičiuota, kad brakonierius turės atlyginti gamtai padarytos žalos už 13841,06 Lt.

Tai stambiausias Telšių rajono agentūroje šiais metais nustatytas pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų