REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Pasiruošimo „300 Lakes Rally“ varžyboms darbai ir toliau vyksta maksimaliu tempu, tad organizatoriai skuba pranešti dar kelias naujienas. Vienas svarbiausių akcentų - rugpjūčio 8-9 dienomis Zarasuose startuosiantis ralis šiemet bus praturtintas kvalifikaciniu greičio ruožu.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias rezultatas garantuos teisę rinktis starto poziciją

Kvalifikacijoje dalyvaus preliminarios starto tvarkos pirmasis sportininkų dvidešimtukas, o dešimt greičiausių ekipažų galės rinktis starto poziciją. Kiti dešimt sportininkų bus išrikiuoti pagal trasoje užfiksuotą laiką. „300 Lakes Rally“ organizatoriai viliasi, kad tai leis įnešti dar daugiau skaidrumo formuojant starto tvarką ir, svarbiausia, ateityje prikviesti garsių sportininkų iš užsienio.

REKLAMA

Kvalifikacinis greičio ruožas dažnai rengiamas Europos lygio varžybose, tačiau Lietuvoje žiūrovai jį galės išvysti pirmą kartą.

Kvalifikacinis važiavimas vyks toje pačioje kelio atkarpoje, kur vyksta ir testinis greičio ruožas. Pirmiausia bus vykdomi laisvieji važiavimai, o po to dalyviai sieks pademonstruoti greičiausią distancijos įveikimo laiką.

Iš karto po kvalifikacijos finišo vyks spaudos konferencija, kurios metu greičiausi dalyviai rinksis starto pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią naujovę „300 Lakes Rally“ organizatoriai įgyvendino vedini tikslo kasmet kelti renginio kokybę į aukštesnį lygį, išnaudojant ir pritaikant naujas autosporto tendencijas ir praktikas. Anot ralio rengėjų, norint varžybas padaryti patrauklias žiūrovams ir dalyviams, reikia nuolat ieškoti naujų sprendimų, nes stagnacija žudo progresą.

„Big Jump“ - į priešingą pusę

Didysis tramplinas „Big Jump“, prie kurio aidi bene daugiausia ovacijų per lenktynes, jau yra paruoštas. Šiemet per jį lenktynininkai šoks į priešingą pusę. Vienoje žiūrovų zonoje ralio aistruoliai matys du skirtingus tramplinus. Šis greičio ruožas bus važiuojamas du kartus, tad žiūrovai galės net keturis kartus pamatyti nuo žemės atsiplešiančius lenktyninius automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet šiek tiek keisis ir automobilių parkavimo, ir žiūrovų zonos dislokacijos vieta, todėl ralio gerbėjai galės dar patogiau įsikurti ant piliakalnio. Varžybas bus galima sėdėti tarsi sėdint amfiteatre, neužstojant vaizdo vieni kitiems.

Organizatoriai teigia, kad renginiui kokybės prideda ir tai, kad kasmet prie varžybų organizavimo prisideda tie patys žmonės, kurie pasiskirstę užduotimis rūpinasi greičio ruožais ir infrastruktūra bei, žinoma, tobulėja ir įgauna patirties. Dėl tokios sistemos pavyksta išvengti nesklandumų ir neaiškumų.

REKLAMA

„Lada VFTS“ klasėje – ir vienas „Moskvich“

Šioje klasėje greta „Lada“ automobilių bus galima išvysti ir vieną „Moskvich“. Varžyboms užsiregistravo estų Alari Sillaste ir Arvo Limann ekipažas. Jie važiuos „AZLK 2140“ automobiliu.

Svečiai iš Estijos tikina, kad į Lietuvą atvyksta gerai praleisti laiką, tačiau sieks namo grįžti su apdovanojimu.

„Žinome, kad „300 Lakes Rally“ varžybos būna išties geros, todėl nusprendėme atvažiuoti čia. Bandysime parodyti, ką gali senas „AZLK 2140“. Tikimės, kad varžybos klostysis sėkmingai ir sulauksime žiūrovų palaikymo“, - prieš ralį kalbėjo komandos šturmanas Arvo Limann.

REKLAMA

„Lada“ ir „Moskvich“ kovą trasoje galima palyginti su 1999-aisiais pasaulio ralio čempionate virusia dvikova tarp „Subaru“ ir „Mitsubishi“.

Taip pat „300 Lakes Rally“ varžybose žada apsilankyti ir sunkvežimiais lenktyniaujantys sportininkai. Kol kas norą lenktyniauti Lietuvoje pareiškė penki GAZ įskaitos ekipažai.

Avarija pakoregavo planus

Organizatoriai džiaugiasi, kad vos prasidėjus paraiškų priėmimui buvo gauta 30 dalyvių paraiškų. Žinant tai, kad dauguma lenktynininkų iš Lietuvos ir Latvijos registruotis niekada neskuba, pirminis gautų paraiškų skaičius nuteikia optimistiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į „300 Lakes Rally“ varžybas planavo atvykti ir pasaulinio lygio lenktynininkas iš Estijos Raulas Jeetsas. Jis greičio ruožais turėjo skrieti „Ford Fiesta R5“ automobiliu. Tokius pačius automobilius žiūrovai jau galėjo matyti WRC varžybose Lietuvoje.

Deja, bet savaitgalį Estijoje vykusiose varžybose Raulas Jeetsas patyrė stiprią avariją, kuri pakoregavo jo planus atvykti į Lietuvą. Sportininkas susisiekė su „300 Lakes Rally“ varžybų organizatoriais ir informavo, kad vis dar guli ligoninėje ir raliui Lietuvoje pasiruošti nespės.

Iki „300 Lakes Rally“ varžybų liko nei daug, nei mažai - kiek daugiau nei dvi savaitės. Žiūrovams, ralį stebėsiantiems abi dienas, rekomenduojama iš anksto pasirūpinti nakvyne Zarasų regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų