REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technologijų gigantai nuolat ieško šalių, kuriose produkcijos gamyba būtų kuo pigesnė. Šiuo metu „pasaulio kalve“ galima vadinti Kiniją, tačiau panašu, kad situacija keičiasi. Štai „Microsoft“ nusprendė reorganizuoti įsigyto „Nokia“ mobilaus padalinio veiklą, o vienas iš pertvarkos etapų – gamybos perkėlimas iš Kinijos į Vietnamą.

REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinius metus Kinijoje gana smarkiai padidėjo darbuotojų atlyginimai. Šiuo metu vidutinis atlyginimas sostinės Pekino gamyklose sudaro 466 JAV dol. (1165 Lt), tuo tarpu Vietnamo sostinėje Hanojuje – vos 145 dol. (362 Lt).

REKLAMA

Reikia pridurti, kad Vietnamo sostinėje elektros ir vandens kainos taip pat mažesnės, o tai leidžia šalies vyriausybei kalbėti apie palankią aplinką IT gigantas čia plėtoti gamybinius pajėgumus. Negana to, šalies valdžia jau dabar prognozuoja, jog apie trečdalis Vietname pagamintos produkcijos ateityje priklausys aukštųjų technologijų sričiai.

„Microsoft Devices“ padalinio vadovas, buvęs „Nokia“ prezidentas Stephenas Elopas teigė, kad kompanija susikoncentruos ties darbu Hanojuje, nors dalis gamybos bus palikta Pekine ir Dunguane (Kinija). Kartu pabrėžė, kad domimasi ir kitomis šalimis, tokiomis kaip Brazilija bei Meksika: tai susiję įrenginių gamyba ir remontu. Be to, bus uždaryti gamybiniai pajėgumai Vengrijoje, kurioje „Nokia“ taip pat turėjo savo fabriką.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų