REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Estijoje vykusiame Europos ralio čempionato etape "Wellman Rally team" ekipos pilotai finišavo ketvirtoje "Production cup" klasės įskaitos pozicijoje (startavo 22 ekipažai) ir bendroje čempionato rikiuotėje pakilo į 9 vietą.

Savaitgalį Estijoje vykusiame Europos ralio čempionato etape "Wellman Rally team" ekipos pilotai finišavo ketvirtoje "Production cup" klasės įskaitos pozicijoje (startavo 22 ekipažai) ir bendroje čempionato rikiuotėje pakilo į 9 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekipažo lenktynininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas sako, kad toks sėkmingas pasirodymas viršijo jų lūkesčius ir jau ruošia savo lenktyninį "Mitsubishi Lancer Evo X" rugpjūčio 8-9 dienomis Zarasuose vyksiančiam "300 ežerų" raliui.

REKLAMA

Neįprastai didelio greičio ir didelių avarijų ralis. Taip lenktynininkai apibūdina Estijos lenktynes. Net 9 komandos patyrė rimtus incidentus ir nepasiekė finišo, o beveik visų avarijų pasekmės buvo labai skaudžios. 13 greičio ruože į akmenų krūvą įsirėžusiam Rauliui Jeetsui prireikė net gelbėtojų bei medikų pagalbos. Ekipažas buvo užspaustas savo "Ford Fiesta" automobilyje, kuris dar ir užsidegė. Lenktynininkus pavyko išgelbėti, tačiau R.Jeetsas kurį laiką negalėjo pajudinti rankų. Šiuo metu sportininkų sveikata gerėja, bet R.Jeetsas perdavė atsiprašymo žinutę Lietuvos ralio gerbėjams. Pasak R.Šaučikovo, vienas iš greičiausių Estijos lenktynininkų labai apgailestauja, kad negalės startuoti "300 ežerų" ralyje, kurį jis laiko savo mėgstamiausiu.

REKLAMA
REKLAMA

Nepasisekė ir kitam Lietuvos ekipažui Jonui Pipirui, kurio „Škoda Fabia R2“ net kelis kartus vertėsi.

"Wellman Rally team" Europos čempionato etapą Estijoje pradėjo vedini vieno tikslo - išsilaikyti lyderių grupėje ir surinkti kuo daugiau taškų bendroje čempionato įskaitoje, kurie skiriami kiekvienos ralio dienos pabaigoje. Pirma diena baigta penktoje "Production cup" klasės įskaitos vietoje, o ralyje finišuota dar viena pozicija aukščiau.

"Dar niekuomet neteko lenktyniauti esant tokiam blogam matomumui. Paskutinius du greičio ruožus įveikėme lyg per rūką - tiek buvo dulkių. Žinoma, R.Jeetso avarija taip pat išmušė iš vėžių. Greičio ruožas buvo sustabdytas likus porai minučių iki mūsų starto. Tačiau net ir esant tokioms sąlygoms atsipalaiduoti negalėjome. Čempionato lyderis V.Puškaras bandė mus spausti, bet klaidų nedarėme, nors po finišo nebuvau labai patenkintas savo važiavimu. Tikrai galėjau išlaikyti dar didesnį tempą ir per daug apsidraudžiau. Šiame ralyje tai jau nieko nekeitė, bet bus apie ką pamastyti ateityje", - varžybas komentavo M.Samuitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Šaučikovas neslėpė pakilios nuotaikos ir susižavėjimo puikia Europos čempionato organizacija.

"Pirmą dieną nuo tramplyno nušokome tiesiai į pievą, antrą dieną kliudėme medį ir didelę šaką parsivežėme į greičio ruožo finišą. Tai, matyt, ir buvo didžiausi nuotykiai. Ralį pavyko įveikti be gedimų ar avarijų, todėl finiše galėjome pasidžiaugti puikia varžybų atmosfera. Daugybė žiūrovų trasose, įspūdinga finišo ceremonija Tartu mieste ir stulbinantis sirgalių palaikymas suteikė didžiulį malonumą. Be jokių abejonių, Estijos ralis yra geriausias automobilių sporto renginys Baltijos šalyse ir visomis prasmėmis prilygsta WRC etapo Suomijoje organizacijai", - įspūdžiais dalinosi "Wellman rally team" ekipažo šturmanas.

REKLAMA

Europos ralio čempionato etape Estijoje nugalėjo estai O.Tänakas ir R.Mõlderis , o "Production Cup" lyderiu visą ralį išliko A.Lukjaniuko ir A.Arnautovo ekipažas iš Rusijos.

Šiaurės Europos ralio čempionai, lietuviai "WELLMAN Rally Team" su Martynu Samuičiu ir Ramūnu Šaučikovu priešaky, numatę dalyvauti keliuose šių metų Europos ralio čempionato etapuose. Tai pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris nesitenkina vieno etapo rezultatais, o varžosi dėl vietos bendroje čempionato įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų