REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bibliotekose lankosi 36 proc. šalies gyventojų, didžioji dalis jų yra jaunimas, atskleidė Kultūros ministerijos užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Jos duomenimis, pusė apklaustų asmenų, nurodžiusių, kad lankosi bibliotekose, tai darė reguliariai – septynis ir daugiau kartų per metus.

REKLAMA

Dauguma respondentų į bibliotekas ėjo pasiskolinti knygų: toks buvo 82 proc. visų bibliotekų lankytojų tikslas. Dar 60 proc. apklaustųjų lankėsi skaityklose.

Lankęsi bibliotekoje teigė 86 proc. visų 15–19 metų respondentų, taip pat daugiau kaip 53 proc. 20–29 metų apklaustųjų. Per 70 proc. asmenų, kuriems yra 50 ir daugiau metų, teigė nesinaudojantys bibliotekos paslaugomis.

Bibliotekų lankytojai dažniau buvo aukštąjį išsilavinimą turintys lietuvių tautybės asmenys, taip pat besimokantys. Besilankantys bibliotekose teigė 62,9 proc. nesusituokusių žmonių. Dažniau bibliotekose lankėsi tie, kurių pajamos vienam šeimos nariui yra mažiausios.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų dalyvavimo kultūroje ir pasitenkinimo kultūros paslaugomis tyrimą ministerijos užsakymu atliko Socialinės informacijos centras ir bendrovė ESTEP. Šių metų sausį apklausta 1217 vyresnių nei 15 metų Lietuvos gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų