REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas sekmadienį paskelbtuose komentaruose sakė, kad dėl Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofos veikiausiai atsakinga Rusija, nes tą lainerį galėjo numušti tik profesionalūs kariškiai, o ne „girtos gorilos“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad surastų taikinius ir paleistų tas raketas, reikalingas labai profesionalus personalas“, – premjeras sakė vienam Vokietijos laikraščiui, komentuodamas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo numanomą numušimą virš rytų Ukrainos, pareikalavusį 298 žmonių gyvybių.

REKLAMA

„Tikėtina, kad tokie žmonės atvyko iš Rusijos“, – pridūrė A.Jaceniukas, kurio komentarai buvo cituojami vokiečių kalba.

A.Jaceniukas kėlė prielaidą, jog mažai tikėtina, kad prorusiški separatistai būtų galėję savarankiškai paleisti raketą „žemė–oras“ iš sudėtingo modernaus zenitinių raketų komplekso, nes „žinome, kad tokių sistemų negali valdyti girtos gorilos“, rašo sekmadieninis laikraštis „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat sakė, kad Ukrainos pajėgos niekada nenaudojo tokių raketų per šį konfliktą ir kad „visos Ukrainos raketos „žemė–oras“ yra dislokuotos kitur.

Esame pasiruošę viešai paskelbti visus įrodymus ir vietas“.

A.Jaceniukas pabrėžė, kad konfliktas Ukrainoje yra ne pilietinis karas, o „Rusijos vadovaujama intervencija“.

Pasak jo, ši kampanija yra „Rusijos vadovaujama, Rusijos remiama, Rusijos finansuojama ir Rusijos organizuojama“.

„Dabar atėjo laikas sustabdyti Rusijos agresiją“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų