REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Irako sostinėje Bagdade per virtinę sprogimų, iš kurių trys girdėti per trumpesnį nei 10 minučių laikotarpį, šeštadienį žuvo 24 žmonės - tai smūgis trapiam saugumo jausmui, kuris laikėsi sostinėje tuo metu, kai sunitai tęsia puolimą Irako šiaurės ir vakarų regionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šie išpuoliai buvo vieni didžiausių Bagdade nuo birželio, kai džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ vadovaujami sukilėliai užgrobė antrąjį didžiausią Irako miestą Mosulą šalies šiaurėje ir pradėjo žaibišką puolimą kituose regionuose. Praradusi kontrolę Mosule, vyriausybė labai stengėsi užtikrinti saugumą Bagdade, nes baimintasi, kad sostinė taip pat gali pereiti į sukilėlių rankas.

REKLAMA

Pastarosiomis savaitėmis Bagdade didesnių smurto išpuolių beveik nepasitaikydavo.

Pražūtingiausia šį šeštadienį surengta ataka buvo šiitiškame Abu Dašyro rajone, kur mirtininkas sprogdintojas rėžėsi užminuotu automobiliu į saugumo pajėgų postą. Žuvo devyni žmonės, dar 19 sužeisti, pranešė pareigūnai. Vienas policijos pareigūnas nurodė, kad tarp aukų buvo keturi policininkai.

Vėliau tys sprogmenų prikrauti automobiliai detonavo Bagdado rajonuose Bajate, Džihade ir Chazimijoje per trumpesnį nei 10 minučių laikotarpį. Per tas atakas žuvo 15 žmonių, 42 buvo sužeisti, sakė policijos pareigūnai.

Bagdado ligoninių pareigūnai patvirtino visų keturių išpuolių aukų skaičių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų