REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei trečdalis darbuotojų per savo karjerą nukopijuodavo, sunaikindavo arba paviešindavo buvusių darbdavių konfidencialią informaciją. Apie tai praneša saugumo sprendimų gamintoja ESET, atlikusi atitinkamą tyrimą kartu su partneriu „FutureToday“.

REKLAMA
REKLAMA

17% respondentų prisipažino, kad jiems yra tekę sunaikinti vertingus popierius, susirašinėjimo informaciją arba programinę įrangą, kad būtų pakenkta buvusiam darbdaviui. 13% elgėsi pragmatiškiau – jie su savimi išsinešdavo darbinę medžiagą (klientų duomenų bazę, planus, ataskaitas), kad visa tai galėtų išnaudoti naujoje darbo vietoje arba tiesiog parduotų.

REKLAMA

4% apklaustųjų po išėjimo iš darbo toliau naudojosi suteiktais prisijungimais, pavyzdžiui, prie el. pašto, toliau nuotoliniu būdu naudojosi įmonės vidinėmis tarnybomis. Dar 4% tiesiog atvirai keršydavo savo darbdaviams – asmeninius vadovybės duomenis, finansines ataskaitas publikuodavo viešai.

62% respondentų teigė niekada nieko bloko buvusiems darbdaviams nedarę, kartu nurodė, kad anksčiau minėti metodai yra nepriimtini.

Beje, apie 37% kompanijų atstovų teigė, kad po darbuotojų atleidimo nesiima jokių priemonių. Antra vertus, 63% apklaustų kompanijų vienokiu ar kitokiu būdu saugo savo duomenis nuo „žmogiškojo faktoriaus“.

25% kompanijų teigia ribojančios prieigą prie vidinės informacijos tiems darbuotojams, kurie savo darbo vietoje skaičiuoja paskutines dienas. 22% iš karto panaikina prieigą prie el. pašto, o 16% iš karto keičia visus slaptažodžius, su kuriais atleistas darbuotojas jungėsi prie vidinių kompanijos sistemų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų