REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Ukrainoje netoli sienos su Rusija buvo numuštas Malaizijos lėktuvas „Boeing-777“, po šio įvykio konfliktas Ukrainoje tapo globalus. Kalbiname buvusią Lietuvos krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę.

Ketvirtadienį Ukrainoje netoli sienos su Rusija buvo numuštas Malaizijos lėktuvas „Boeing-777“, po šio įvykio konfliktas Ukrainoje tapo globalus. Kalbiname buvusią Lietuvos krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę.

REKLAMA

„Nesu pranašė, bet tai, kad daug žmonių pagalvoja apie karą ir daug ekspertų, labai rimtų ekspertų sako, kad Kremlius ir dabartiniai vadovai Rusijos, deja, su žmonių palaikymu, – kelią labai didelį pavojų. Ir jeigu nebus vienybės demokratiniuose kraštuose, o ne paslaptis, kad ES dalis valstybių turi kitokį požiūrį į įvykius Ukrainoje negu mes, negu JAV. Jei nebus vienybės ir nesustabdysim šitos melo imperijos, gangsterių valstybės, ties rytinėmis Ukrainos sienomis – piešiamos labai blogos prognozės Europoje“, – sako Lietuvos krašto apsaugos ministrė.

- Ar Lietuvai reikėtų baimintis?

- Lietuva turi kitokią situaciją nei Ukraina. Jei į būtų į karinį konfliktą įtraukta ir NATO – tai, žinoma, Lietuva tada būtų priešakinėse pozicijose, fronto linija eina ties mumis.

REKLAMA
REKLAMA

- Jei bus patvirtinta, kad lėktuve buvo JAV piliečių, Baltieji rūmai turės rimčiau įsitraukti?

- Tai baisi katastrofa, tačiau tai nėra papildomas elementas karui. Viskas priklauso nuo to, kaip Rusija toliau elgsis, kaip padės tyrimui. Labai svarbu ištirti ir gauti aiškius atsakymus, bet, kiek dabar yra informacijos, - akivaizdu, kad Rusijos rankose buvo visi šitie dalykai. Rusija apginklavo teroristus, o jei atiduodi ginklą žmogui, kuris nemoka juo naudotis – nesugebės jo valdyti. Akivaizdu, kad ten buvo žmonės apmokyti, kurie dirba su tokia galinga technika, tokiu pavojingu ginklu. Labai daug klausimų kyla.

REKLAMA

Dar iki lėktuvo katastrofos buvo aišku, kad tai nėra konfliktas trap Ukrainos ir Donecko srtities – tai konfliktas su Rusija. Rusija okupavo Krymą ir Rusija padarė tai, kas dabar vyksta, neleidžia Ukrainai pačiai pasirinkti savo kelią.

- Kaip manote, ar Putinas bandys klastoti tyrimo rezultatus, jei čia iš tiesų įsivėlę prorusiški separatistai?

Putino žodžius dažnai reikia suprasti atvikščiai – tai akivaizdi melo imperija, vykdanti savo informacinį karą. Vakar labai atidžiai stebėjau, ką kalbėjo per rusiškus televizijos kanalus, kurie valdomi kremliaus. Mūsų klausa jau įpratusi prie to melo ir jį suprantanti, akivaizdžiai galima pastebėti, kad jau dabar Rusija bando slėpti, bando nukreipti mintis ir tyrimą visai kita linkme. Manau, kad pats tyrimas bus labai komplikuotas. Bus informacinis karas – tikras informacinis karas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų