REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Latvijos Kraslavos savivaldybėje ir Lenkijos Bialystoko vaivadijoje patvirtinti nauji afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informavo Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba, Kraslavos savivaldybėje dviejose kiaulių laikymo vietose nustatyti nauji AKM židiniai. Vienas atvejis užfiksuotas nedideliame ūkyje, kuriame buvo laikomos 3 kiaulės, kitas – didesniame, kur ūkininkas augino 48 kiaules.

REKLAMA

Latvijos veterinarijos pareigūnai informavo, kad patvirtinus AKM diagnozę, minėtuose ūkiuose buvo nedelsiant imtasi visų apsaugos priemonių – paskerstos visos kiaulės, jų skerdenos sunaikintos, ūkiuose atlikta dezinfekcija.

Lenkijos generalinis veterinarijos inspektoratas pranešė, kad Bialostoko vaivadijoje, prie sienos su Baltarusija, ši liga diagnozuota šešiems nugaišusiems šernams. Laukiniai gyvūnai buvo aptikti vykdant intensyvią stebėseną nustatytoje AKM buferinėje teritorijoje.

Lenkijos kompetentingos tarnybos pareigūnai ėmėsi visų būtinų apsaugos priemonių sustabdyti ligos plitimą. Nustatytų židinių vietose šernų gaišenos sudegintos, atlikta vietovių dezinfekcija, aplink židinį 3 ir 10 km spinduliu sustiprinta kiaulių ūkių stebėsena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų