REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki metų pabaigos policijos paslaugų portalas epolicija.lt bus pritaikytas ir išmaniesiems telefonams, tam prireiks 145 tūkst. litų.

Iki metų pabaigos policijos paslaugų portalas epolicija.lt bus pritaikytas ir išmaniesiems telefonams, tam prireiks 145 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, išmaniesiems telefonams bus pritaikoma jau veikianti pranešimų apie pažeidimus internetu paslauga. „Tai bus programėlė, su kuria bus galima užfiksuoti pažeidimą ir pranešti apie jį policijai. Šiuo metu veikia portalas epolicija.lt, bet naudotis juo išmaniaisiais telefonais nepatogu - dabar bus sukurta jiems pritaikyta programėlė“, - sakė R.Matonis.

REKLAMA

Anot jo, programėlė bus daugiausia skirta teisės bei kelių eismo taisyklių pažeidimams - vienu mygtuko paspaudimu esą į policijos duomenų bazę bus automatiškai siunčiama informacija apie konkrečią pažeidimo pobūdį, vietą ir laiką, bus galima nufotografuoti pažeidimą.

Kaip nurodoma Centriniame viešųjų pirkimų portale pateiktoje ataskaitoje, 145 tūkst. litų vertės sutartis dėl programėlės kūrimo su bendrove „Mediapark“ pasirašyta liepos 7-ąją, ją įgyvendinti verslininkai turės iki šių metų lapkričio 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurse dalyvavo dar dvi įmonės - viena jų siūlėsi programą sukurti už beveik 0,5 mln. litų, tačiau neatitiko pirkimo reikalavimų, kita - už 260 tūkst. litų.

Šiuo metu paslaugų portale epolicija.lt galima operatyviai pranešti policijai apie nusikalstamą veiką, eismo įvykius ar kitus teisės nusižengimus, taip pat pateikti reikiamus dokumentus naudojantis elektroniniu parašu, pateikti prašymus dėl leidimų, susijusių su ginklais, pirotechnika ir asmens bei turto sauga ir kt.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų