REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto srities studijas pasirinkusi Simona Arlauskaitė sako, jog rinktis, kur studijuoti, buvo labai sunku. „Tėvų požiūris į mano norą studijuoti kūno kultūrą buvo neigiamas. Jaučiau spaudimą rinktis kitą specialybę“, – prisimena Simona.

Sporto srities studijas pasirinkusi Simona Arlauskaitė sako, jog rinktis, kur studijuoti, buvo labai sunku. „Tėvų požiūris į mano norą studijuoti kūno kultūrą buvo neigiamas. Jaučiau spaudimą rinktis kitą specialybę“, – prisimena Simona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina surizikavo. Tėvams nežinant išsirinko tai, ko pati norėjo. Ir nesulaukė jokių prieštaravų, o ji pati nesigaili dėl savo poelgio. Simona pataria kiekvienam, kuris renkasi profesiją, paklausti savęs, ko pats nori, ir tik į tai atsižvelgti.

REKLAMA

Studentei mokykloje labiausiai patiko mokytis lietuvių kalbą, geografiją ir užsienio kalbas. „Domėjausi muzika ir sportu. Lankiau chorą ir tinklinį. Popamokinė veikla lėmė mano pasirinkimą rinktis šias studijas“, – sako S. Arlauskaitė.

Vilnietė Simona nenorėjo kraustytis į kitą miestą, todėl pasirinko sostinėje esantį Lietuvos edukologijos universitetą. Puikiai besimokančią merginą pastebėjo ir universiteto bendruomenė. Kai Sporto mokslo institute buvo reikalinga vyr. laborantė, vienas iš dėstytojų pakvietė studentę dirbti. „Pareigoms užimti atitikau reikalavimus, studijų metu aktyviai dalyvavau sporto ir mokslo veikoje“, – karjeros pradžią prisimena Simona.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbame su didelio meistriškumo sportininkais, taip pat kandidatais ir esančiais olimpinės rinktinės nariais, su jaunimu, kurie priklauso Lietuvos rinktinėms, studentais ir panašiai. Pagrindinis laborantės darbas – ištirti sportininkų fizinį išsivystymą, nustatyti raumenų galingumą įvairiais specialiais testais pagal tam tikrą metodiką“, – pasakoja studentė.

Šiuo metu Simona yra I kurso magistrantė. Toliau studijuoti kūno kultūros ir sporto magistrantūros studijose mergina nusprendė dėl noro gilinti savo žinias, kurios jai reikalingos dabartiniame darbe. Ji tiki, kad jos bus reikalingos ateityje. Tačiau turbūt svarbiausia priežastis ta, kad kūno kultūra ir sportas merginai iš tiesų yra labai įdomi sritis. „Mokausi ir dirbu tai, kas man patinka, todėl bandysiu savo ateitį sieti su sporto pedagogės profesija“, – sako Simona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studentė teigia, kad studijos yra išskirtinės, nes mokosi tai, kas įdomu, dėstytojai suteikia žinių, ji gali tobulėti. „Šis mokslas yra neišsemiamas. Kuo toliau lendi, tuo geriau sužinai, kad dar daug ko nežinai. Tai skatina mokytis, domėtis, tobulėti. Visada atsiranda kažkas naujo, negirdėto. Niekada čia nerasi rutinos. Turiu galimybę sportuoti. Atstovauju LEU tinklinio moterų rinktinei. Turiu daug draugų ir pažįstamų, dalyvauju įvairiuose renginiuose, juos organizuoju. Kartais net atrodo, kad aš čia tiesiog gyvenu“, – sako Simona.

REKLAMA

Pasak Simonos, studijuodama čia ji tapo stipresne asmenybe, įgavo drąsos, pasitikėjimo savimi, organizacinių gabumų, pažinčių. Taip pat mergina tobulina savo komunikabilumo, iškalbingumo įgūdžius, išmoko mokytis, domėtis ir, kaip pati sako, galėtų dar vardyti ir vardyti, ką gero jai davė Lietuvos edukologijos universitetas.

S. Arlauskaitė prisipažįsta, kad svajoja būti dėstytoja, trenere, sportinių renginių vedėja ar organizatore. „Pedagogo (kaip ir mamų) darbas pats seniausias pasaulyje. Tai visa ko pagrindas. Pedagogas išmano labai daug sričių. Tas žinias gali perteikti mokiniams, vaikams, studentams“, – sako Simona. Studentė tvirtina, kad pedagogas mato kitomis akimis. Jis daug mąsto, viską pastebi. Pedagogas tobulina visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų