REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Pirmą kartą nuo Ukrainos ir Rusijos konflikto pradžios žuvo užsienio piliečių, todėl tai turėtų būti didelis lūžis vertinant karinius veiksmus. Taip mano užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Pasak jo, Didžioji Britanija inicijavo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, kuriame galėtų paaiškėti daugiau tragedijos detalių.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva palaikė šią iniciatyvą, taigi bus tikrai svarbus tarptautinis šio įvykio vertinimas. Manau, kad iki to laiko sulauksime daugiau konkretesnių faktų. Dar labai svarbu pabrėžti, kad pirmą kartą nuo šio karinio konflikto pradžios žuvo visiškai niekuo dėti Vakarų piliečiai. Tai irgi turėtų būti didelis lūžis vertinant karinius veiksmus“, – sako užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija teigia, kad, pirminiais duomenimis, lėktuve Lietuvos piliečių nebuvo.

Nyderlandai gedi savo piliečių, kurie žuvo per lėktuvo katastrofą Rytų Ukrainoje netoli sienos su Rusija. Skelbiama, kad orlaivyje, kuris skrido iš Amsterdamo į Malaiziją, buvo 154 Olandijos piliečiai. Iš viso lėktuvu skrido 298 žmonės.

LRT radijo bendradarbė Nyderlanduose Elona Huijben-Puščiūtė sako, kad šalies vadovybė reikalauja objektyvaus tyrimo dėl katastrofos ir šiuo metu stengiasi padėti žuvusiųjų artimiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Visa šalis dabar gyvena tik tuo. Premjeras Markas Rutte nutraukė savo vasaros atostogas ir grįžo į šalį. Šiąnakt jis kalbėjo su prezidentu Baracku Obama. Jie aptarė veiksmus ir abu nori pasiekti, kad tyrimas būtų kuo tikslesnis, konkretesnis. Šiuo metu viskas daroma tam, kad žuvusiųjų artimieji būtų tinkamai sutikti ir turėtų galimybę netgi nuvykti iki įvykio vietos. Žinoma, tai sudėtinga padaryti, nes atstumas nemažas“, – teigia E. Huijben-Puščiūtė.

Malaizijos oro linijų duomenimis, lėktuve, be 150 olandų, buvo 27 Australijos, 43 Malaizijos, 12 Indonezijos piliečių ir 9 britai. Orlaiviu skrido ir vokiečių, belgų, filipiniečių bei kanadiečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų