REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastangos surengti referendumą dėl euro įvedimo ir lito išsaugojimo žlugo - teismas nutarė, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas neregistruoti iniciatyvinės grupės ir neišduoti jai piliečių parašų rinkimo lapų yra teisėtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas nusprendė atmesti skundą kaip nepagrįstą“, - BNS sakė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė.

REKLAMA

Pasak jos, daugiau argumentų dėl teismo sprendimo bus pateikta vėliau.

VRK balandžio mėnesį atsisakė registruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašus referendumui dėl lito išsaugojimo - jį rengti siekė Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Romualdas Ozolas, tautininkai Julius Panka, Gintaras Songaila,.ekonomistas Audrius Rudys, verslininkas Gintaras Jonas Aleknavičius, rašytoja Erika Drungytė ir kiti.

Iniciatyvinė grupė norėjo rinkti prašus referendumui dėl Konstitucijos pataisų, kad Lietuvoje nacionalinė valiuta būtų tik litas, o pinigų emisiją galėtų atlikti tik Lietuvos bankas. Iniciatoriai taip pat siūlė Konstitucijoje numatyti, kad sprendimas pakeisti nacionalinę valiuta kitais pinigais galėtų būti priimtas tik privalomuoju referendumu. Tam, kad referendumas būtų surengtas, iniciatoriai turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų