REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio futbolo čempionas Mezutas Ozilas visus FIFA 2014 turnyre laimėtus prizinius pinigus – apie 303 tūkst. eurų – paaukojo labdarai. Dosnus gestas pasiekė 23 sergančius brazilų vaikus, kuriems būtina operacija, rašo „Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Londono „Arsenal“ saugas iš pradžių apmokėjo 11 vaikų gydymo išlaidas, tačiau vėliau nusprendė šį skaičių padidinti iki 23 – tiek žaidėjų sudaro kiekvienos rinktinės, žaidusios pasaulio čempionate, pagrindą.

REKLAMA

„Iš pradžių parėmiau 11 sergančių vaikų, tačiau pasaulio čempionais tampa ne 11 žaidėjų, o visa komanda, todėl padidinau skaičių iki 23, - kalbėjo M. Ozilas. – Tai yra mano asmeninė padėka už Brazilijos žmonių svetingumą.“

Už pergalę finale Rio de Žaneire 1:0 rungtynėse su Argentina ir laimėtą titulą kiekvienas Vokietijos rinktinės žaidėjas gavo 303 tūkst. eurų. Vienintelį pergalingą įvartį 113-ą minutę pelnė Mario Goetze.

REKLAMA
REKLAMA

M. Ozilo dosnus žingsnis yra dalis „BigShoe“ projekto, jo tikslas – padėti vaikams.

Viskas prasidėjo 2006 metų pasaulio čempionate Vokietijoje, kai buvo renkami pinigai vaikų operacijoms. Ten ir gimė idėja apie projektą. Labdaringa veikla taip pat buvo vykdoma 2010 metų planetos pirmenybėse Pietų Afrikos Respublikoje, tradicija persikėlė ir į 2014 metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų