REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Intel“ jau spėjo paskelbti apie rekordines procesorių tiekimo apimtis. Ir nors tikslių skaičių nepateikė, tačiau gana atvirai kalba apie sėkmės priežastis. Daugiausia buvo uždirbta iš verslo segmento – nesunku suprasti, kad tai lėmė „Windows XP“ sistemų atsisakymas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pagrindinių faktorių, kurie didina „Intel“ procesorių pardavimus, kompanija įvardija gerėjančią makroekonominę situaciją, eilinę kompiuterių atnaujinimo fazę, „Windows XP“ palaikymo pabaigą ir naujo tipo kompiuterių atsiradimą.

REKLAMA

„Intel“ vertinimu, dabar pasaulyje yra ne mažiau 600 mln. kompiuterių, kurių amžius viršija 4 metus. Smulkusis ir vidutinis verslas pavargo laukti geresnių laikų, todėl pradėjo kompiuterių parko atnaujinimą.

Paprastų vartotojų segmente situacija prastesnė. Beje, dabar apie 60% pajamų „Intel“ gauna būtent iš vartotojų segmento, tuo tarpu verslo segmentui tenka 40%. Prieš penkerius metus proporcija buvo kardinaliai priešinga.

REKLAMA
REKLAMA

Situacijos gerėjimo požymių „Intel“ pastebi visuose rinkos segmentuose, tačiau labai gerai pasirodė stacionarus sektorius ir rinkos, kurios neturi tiesioginio santykio su eiliniais vartotojais. Besivystančių šalių rinkos vartotojų sektoriuje demonstravo ypač vangų augimą.

„Intel“ mano, kad šių metų antroji pusė bus daug gyvesnė vartotojų segmente. Kartu pabrėžta, kad „Windows XP“ palaikymo pabaiga rinką stimuliuos mažiausiai iki 2014 m. pabaigos, o galbūt šiek tiek ilgiau. Toliau prognozuoti „Intel“ vadovybė nesiryžo.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų