REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrą sezoną NBA pabaigęs Jonas Valančiūnas šiuo metu yra geriausias krepšininkas Lietuvoje. Taip mano 60 tinklalapio „BasketNews.lt“ apklaustų LKL žaidėjų, trenerių, žurnalistų ir kitų krepšinio pasaulio atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Respondentų buvo paprašyta sudaryti dešimties geriausių Lietuvos krepšininkų sąrašą. Už pirmąją vietą buvo skiriama 10 taškų, už antrąją – 9 ir t.t.

REKLAMA

J.Valančiūnas surinko 26 pirmąsias vietas ir 500 iš 600 įmanomų taškų. Antrą vietą reitinge užėmė naujasis Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis. Jis surinko 477 taškus ir 20 pirmųjų vietų.

Trečias liko Jonas Mačiulis, kuris nors ir negavo nė vienos pirmosios vietos, tačiau aplenkė Donatą Motiejūną (kevirta vieta), Paulių Jankūną (penkta vieta) ir Liną Kleizą (šešta vieta).

„Sureitinguoti geriausius krepšininkus yra didelis iššūkis bet kuriam krepšiniu besidominčiam žmogui, – sakė tinklalapio „BasketNews.lt“ vyriausiasis redaktorius Jonas Miklovas. – Suprasdami, kad kiekvienas turi savo nuomonę ir savaip mato krepšinį, nusprendėme apklausti įvairius krepšinio pasaulio atstovus – nuo pačių žaidėjų iki apie krepšinį rašančių tinklaraštininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Nesakome, kad šis sąrašas yra tiksliausias ar teisingiausias, tačiau jis atspindi nuomonę tų, kurie apie krepšinį supranta daugiausiai.“

22 metų J.Valančiūnas yra jauniausias krepšininkas reitinge. Antrą sezoną NBA praleidęs uteniškis šiemet buvo išrinktas į naujokų ir antramečių rungtynes NBA žvaigždžių savaitgalyje, solidžiai žaidė „Raptors“ ekipoje, o vasarą leidžia individualiai sportuodamas su krepšinio legendomis JAV.

„Žaisdamas stiprioje NBA komandoje, Valančiūnas sugebėjo išsikovoti nuolatinę vietą starto penkete, žaidė labai naudingai, nors trenerio puolimo schemose buvo tik ketvirtas ar penktas pasirinkimas. Jonas labai pagerino žaidimą antroje sezono pusėje“, – sakė vienas iš apklausoje dalyvavusių trenerių, Panevėžio „Lietkabelio“ strategas Mindaugas Budzinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valančiūnas praėjusį sezoną surinko 28 dvigubus dublius, o mače su Niujorko „Knicks“ balandžio viduryje pasiekė asmeninį atkovotų kamuolių rekordą, kai sugriebė 21 atšokusį kamuolį.

Lyginant su pirmaisiais metais NBA, jo rezultatyvumas šoktelėjo 2,4 taško, atkovotų kamuolių rodiklis – 2,8.

Antrą ir trečią vietas reitinge užėmę M.Kalnietis ir J.Mačiulis dar prieš penkerius metus buvo Lietuvos rinktinės suolo pabaigoje, praktiškai negavę progų pasireikšti 2009 m. Europos čempionate Lenkijoje. Dabar be jų neįsivaizduojama Lietuvos rinktinė.

REKLAMA

M.Kalnietis buvo išrinktas geriausiu 2013 m. Lietuvos krepšininku, o J.Mačiulis po sėkmingo sezono Atėnų „Panathinaikos“ komandoje greičiausiai persikels į Madrido „Real“ – su šia ekipa jis šiuo metu veda derybas.

Vos šeštas reitinge liko L.Kleiza, kuris, sugrįžęs į Europą, sužaidė bene blogiausią karjeros sezoną. Tik 2 balsavusieji iš 60 įvertino Kleizą kaip geriausią Lietuvos krepšininką šiuo metu, net 16 vertintojų jo apskritai neįtraukė į geriausiųjų dešimtuką.

Vos per ketverius metus Kleizos produktyvumas Eurolygoje smuko bene dvigubai.

2009-2010 m. sezone jis per Eurolygos rungtynes pelnydavo po 17,1 taško, atkodavo po 6,5 kamuolio ir rinkdavo po 18,5 naudingumo balo. 2010 metų pasaulio čempionate jis atvedė Lietuvą ant bronzinės pakylos, o pats buvo išrinktas į simbolinį čempionato penketuką.

REKLAMA

Vos po ketverių metų Kleiza Eurolygoje pelnydavo vidutiniškai po 10,1 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir rinkdavo po 9,8 naudingumo balo. Šiemet jis praleis pasaulio čempionatą Ispanijoje.

Lietuvos krepšininkų reitingas:

#1 Jonas Valančiūnas (500 taškų, 26 pirmosios vietos)

#2 Mantas Kalnietis (477 taškai, 20 pirmųjų vietų)

#3 Jonas Mačiulis (335 taškai)

#4 Donatas Motiejūnas (311 taškų)

#5 Paulius Jankūnas (297 taškai)

#6 Linas Kleiza (252 taškai)

#7 Renaldas Seibutis (191 taškas)

#8 Darjušas Lavrinovičius (186 taškai)

#9 Darius Songaila (172 taškai)

#10 Robertas Javtokas (108 taškai)

#11 Deividas Gailius (93 taškai)

#12 Kšištofas Lavrinovičius (74 taškai)

#13 Martynas Pocius (73 taškai)

#14 Mindaugas Lukauskis (52 taškai)

#15 Mindaugas Kuzminskas (42 taškai)

#16 Martynas Gecevičius (41 taškas)

#17 Šarūnas Jasikevičius (34 taškai)

#18 Rimantas Kaukėnas (27 taškai)

#19 Simas Jasaitis (23 taškai)

#20 Benas Veikalas (11 taškų)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų