REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonija sensta – tai jau nėra didžioji paslaptis. Bėda tame, kad niekas net nesusimąsto apie minėto reiškinio statistiką, skaičius. 2008 metais Žeme vaikščiojo 500 milijonų 65 (ir vyresnių) metų žmonių, tačiau, remiantis prognozėmis, 2040 metais minėto amžiaus žmonių skaičius šoktelės iki 1,3 milijardo!

REKLAMA
REKLAMA

Net kosmetinės chirurgijos pasiekimai nepadės apsaugoti daugumos nuo silpnaprotystės, tykančio kiekvieno iš mūsų senatvėje. Vyriškas minėtos problemos sprendimo būdas – neišradinėti kovos būdų bėdai ištikus, o neleisti problemai atsirasti užsiimant profilaktika iš anksto!

REKLAMA

Kas gali padėti išsaugoti normalią atmintį bei sveiką protą?

Kramtomoji guma, maistas ir gyvenimo būdas

Gal tai skamba juokingai, tačiau kramtomoji guma išties gali pagerinti atmintį – tai yra medikų išvada. Kramtomoji guma skatina širdies darbą, o tai garantuoja geresnę kraujo cirkuliaciją smegenyse.

Gerai žinomas faktas, kad kramtant gumą išsiskiria skrandžio sultys – tai reiškia, kad kramtyti bet kokią gumą reikia tik po valgio. Taip pat guma padeda kovoti su staigiu slėgio pokyčiu, pvz. kylant/leidžiantis lėktuvu...

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie maistą apskritai, reikia pripažinti, kad sveika mityba ir atsisakymas sunkių maisto produktų teigiamai paveikia protą ir atmintį. Geriausias būdas apsaugoti savo protą ir kūną – mažinti kalorijų skaičių bei sportuoti!

Kontrastinis dušas bei reguliarios  (pagal galimybę) maudynės Jūroje taip pat teigiamai veikia Jūsų organizmą.

Būtinas miego minimumas – tai taip pat neatsiejama priemonė atminčiai išsaugoti. Viduramžiais kankinant kalinius ir  išdavikus buvo naudojamas metodas, kuomet jiems neleisdavo užmigti. Jau trečią nemigos naktį žmonėms prasidėdavo priepuoliai...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinis neišsimiegojimas ir pervargimas – tiesiausias kelias į paranoją.

Kofeinas

Kofeinas – tai labiausiai ginčytina medžiaga, turinti savo šalininkų ir priešininkų.

Remiantis skirtingais pastarųjų 5 metų tyrimais galima teigti, kad kofeinas gerina trumpalaikę atmintį. Turėkite omenyje, kad kalbama tik apie natūralią kavą, griežtai ribojant jos vartojimą (nedaugiau, kaip 3 puodeliai per dieną).

Miegas dienos metu arba popietinė pertraukėlė

Propaguoti miegą dienos metu po kofeino keista, taip? Tačiau žmonės dažnai sako, kad po sočių pietų kofeinas nedaro jokios įtakos.

REKLAMA

Sulaukus tam tikro amžiaus, žmogaus organizmas po pietų paprasčiausiai “išjungia" dėmesio ir informacijos priėmimo funkciją nepriklausomai nuo stimuliatorių, tokių kaip kava, arbata ir t.t. Medikai teigia, kad minėtoje situacijoje Jūs neturėtumėte prieštarauti savo organizmui. 20-30 minučių miego dienos metu gerina deklaratyviąją-semantinę atmintį. Būtent minėtoji atmintis yra atsakinga už naujos informacijos įsisavinimą...

SVARBU: įsitikinkite, kad dienos miegas neviršija 45 minučių. Po 45 minučių miegas pereina į gilesnę fazę, o tai gali turėti neigiamo poveikio priverstinai atsikėlus (kai kas nors pažadina).

REKLAMA

Alkoholis

Šis sąrašas tampa vis panašesnis į vyro, turinčio žalingų įpročių, pasiteisinimą, tačiau alkoholis, vartojant saikingai, gali padidinti atminties tūrį.

Neseniai atliktų tyrimų metu buvo nustatyta, kad alkoholio vartojimas mažais kiekiais – puiki profilaktika nuo silpnaprotystės!

Efektyviausiu gėrimu laikomas vynas. Būtent jis valo kraują nuo cholesterolio bei gerina širdies veiklą. Tačiau stiprūs alkoholiniai gėrimai silpnina atmintį ir neigiamai veikia smegenis!

Tačiau geriausia priemonė vyrui apsisaugoti nuo sveikatos sutrikimų (proto ir atminties) – užsiimti mėgstama veikla, jaustis svarbiam visuomenėje, darbe, šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų