REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkuose susirinko visas žvaigždynas

Scenoje netrukus spindės - J. Rostas ir L. Guerra

Į Druskininkų tarptautinį teatrų festivalį, kuris kasdien kviečia į įspūdingus spektaklius ir autorinius vakarus, atvyko visas būrys ryškiausių ir garsiausių teatro ir meno žvaigždžių: festivalio Prezidentas Rimas Tuminas, tokios ypatingai ryškios Lietuvos žvaigždės kaip: Eglė Gabrėnaitė, Rusijos liaudies artistė Liudmila Čursina, Vladas Bagdonas, kurie vertins festivalio programą. Vladui Bagdonui dalyvavimą festivalyje tenka derinti su intensyviu darbų grafiku Rusijoje. Druskininkuose vieši ir jauna režisierė, kuri pernai pelnė geriausios režisierės apdovanojimą – Gabrielė Tuminaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet kurorte vyks ne tik populiarių teatro trupių pasirodymai, bet ir įspūdingi kūrybiniai, autoriniai vakarai. Pats festivalio Prezidentas R.Tuminas pristatys ypatingą festivalio svečią - Jurijų Rostą, žinomą poetą, žurnalistą, filosofą, puikių knygų „Grupinis portretas amžiaus fone“ ir „Grupinis portretas pasaulio fone“ autorių. „Aš nepažįstu labiau nerimstančio, amžinai neesančio namie, bet visada būnančio skirtingose Žemės vietose, visiems reikalingo, niekad nepagaunamo Jurijaus Rosto“, - sako Rimas Tuminas, kuris labai džiaugiasi Jurijaus Rosto dėmesiu festivaliui. Rostui teko draugauti su įdomiais pasaulio žmonėmis: Dmitrijumi Sacharovu, Sergejumi Paradžanovu, Bela Achmadulina ir daugeliu kitų. Bilietus į Rosto vakarą (su fotoparoda ir filmais) perkantys žmonės sako, jog Maskvoje neįmanoma patekti į jo kūrybinius vakarus, svečiai iš Amerikos antrina, kad bilietų ne taip lengva įsigyti ir JAV. Todėl šiais metais Druskininkai kiekvienam suteikia progą patekti absoliučiai unikalų į susitikimą už tikrai prieinamą kainą. J.Rosto vakaras - liepos 19d. Viena iš ryškiausių festivalio viešnių – italė Lora GUERRA. Tai absoliučiai unikali moteris, kuri atvyko papasakoti apie savo vyrą - vieną garsiausių Italijos scenaristų Tonino Guerra. Jis buvo artimas F.Felini draugas, scenaristas, laimėjęs „Oskarą“ ir net septynis kartus -„Auksinę palmės šakelę“. Jis rašė scenarijus F.Felini,

REKLAMA

A.Tarkovskiui, F.Rozi ir kitiems. Jis buvo legenda. Jis reprezentuoja auksinį Italijos kino amžių ir buvo vienas garsiausių šio amžiaus scenaristų. Loros Guerro autorinis vakaras su ištraukomis iš kino filmų, su Nino Rota muzika vyks liepos 27d. Lietuvos žmonės turi unikalią galimybę pasiklausyti moters, kuri su savo vyru Tonino Guerro lankydavosi pas F. Felini ir jo terasoje gerdavo arbatą....

„Aš čia ne viena. Aš kartu atsivežiau prisiminimus apie savo vyrą Tonino. Ir atvykau su mūsų nuostabiu draugu Jurijumi Rostu. Rostas įamžino epochą. Įamžino ne tik tekstais, bet ir geriausių šios epochos žmonių portretus. Įamžino ir Tonino. Atėjusiems į susitikimą papasakosiu savo gyvenimo istoriją. Papasakosiu, kaip gyveno pelenė po vestuvių. Nes ta pelenė buvau aš. Ištekėjusi aš patekau į Italijos elitą, kur sukosi režisieriai, kino aktorės, rašytojai ir tapau jų dalimi. Bet niekada nenutraukiau ryšių su tais draugais, kuriuos mylėjau“, - sako Lora GUERRA ir laukia Jūsų SPA Vilnius Druskininkai Liepos 27d.

REKLAMA
REKLAMA

Druskininkuose vieši Mega žvaigždė Jelena Kamburova, kuri Maskvoje turi savo Muzikos ir poezijos teatrą. Ši unikalaus balso atikėja neseniai apdovanota Stanislavskio premija. Į jos koncertus ir spektaklius renkasi itin didelės klausytojų auditorijos, o nuolainiai fanai ją lydi į visas gastroles. Druskininkuose artistė vieši su gausiu būriu savo ištikimų fanų, kurie atvyko iš įvairių pasaulio šalių – net Kanados.

Druskininkuose autografus dalina garsi Rusijos aktorė Liudmila Čursina, kuri žinoma iš filmų : "Виринея", "Угрюм-река", "Журавушка". Ji ne tik vertins festivalio spektaklius, bet jau įvertino ir Druskininkų kurorto privalumus. Legendinė aktorė negaili komplimentų išbandytoms procedūroms ir džiaugiasi galimybe būti festivalyje antrus metus iš eilės.

Tarptautinio teatro festivalio “Vasara 2014” spaudos centro informacija

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų