REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lenkijoje vykstančiame „Breslau ralyje“ dalyvaujantys du klubo „Mediafon-Motoshop“ motociklininkai pagerino savo pozicijas „Enduro – Cross Country“ klasės įskaitoje ir ketina siekti daugiau, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Ralio trečiajame etape geriau sekėsi Irmantui Bražiūnui. Jis finišavo trečias. Kitas lietuvis – Tomas Jančys – susidūrė su netikėtais sunkumais, todėl liko šeštas.

REKLAMA

„Rytas prasidėjo siurprizu, kai pastebėjome tekantį mano aušinimo skystį, - pasakojo T. Jančys. - Buvome jau pakeliui į startą, todėl stojau pirmoje degalinėje, nuploviau purvą nuo radiatoriaus ir puoliau ieškoti skylės. Pasirodo, ji atsirado po naktinio mano griuvimo. Užtepęs įtartiną vietą specialiu skysčiu, išskubėjau į startą. Ten pamačiau, kad problema išlieka. Teko dar karta ieškoti skylės. Iš antro karto pavyko sustabdyti skysčio bėgimą, bet startuoti vėlavau apie 30 min. Tada beliko vytis varžovus, o važiavimą jau sunkino prieš mane ar kartu startavę džipai ir sunkvežimiai. Važiavau taip greitai, kaip įmanoma, bet du kartus pasiklydau. Vienoje vietoje slydau ant medžio šaknų staigiame posūkyje, bandžiau atsiremti dešine koja ir pasitempiau dešini kelią bei dubens sąnarį. Tikiuosi kitame etape bus geriau.“

REKLAMA
REKLAMA

Motociklininko viltys išsipildė. 196 km etape T. Jančys finišavo trečias, o I. Bražiūnas – ketvirtas.

„Panašu, kad nesėkmės baigėsi, - džiaugėsi „Mediafon-Motoshop“ narys. - Šį kartą vienintelis mūsų tikslas buvo atsilošti laiko iš konkurentų. Sukau rankeną kiek galėjau, kol aplenkiau keletą varžovų ir prisivijau Irmantą. Su juo iki finišo ir važiavome - dviese daug lengviau orientuotis. Maždaug etapo viduryje pasivijome pasiklydusius lyderius, kažkiek laiko važiavome kartu, bet dar kartą pasiklydus išsiskyrėme. Motociklas šį kartą važiavo puikiai, pasiteisino galinės žvaigždės pakeitimas į mažesnę.“ I. Bražiūnas taip pat džiaugėsi, kad pagaliau pavyko abiem lietuviams pasirodyti gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagaliau diena pavyko taip, kaip planavome, - sakė motociklininkas. Tomas neturėjo problemų, pavijo mane trasos pradžioje ir finišavome kartu. Trasa buvo paini, klaidžiojo visi, net lyderius radome pasiklydusius. Kurį laiką pirmavome. Organizatorius labai stebino, kad lietuviai jų čempionus lenkia. Tačiau antroje trasos dalyje pasiklydome ir iššvaistėme pranašumą. Iš esmės bėdų nebuvo, technika laiko, tad judame į priekį.“

Bendrojoje įskaitoje pirmauja lenkas Piotras Krasuskis, antras – austras Beatas Juenas, o trečias – I. Bražiūnas. T. Jančys kol kas penktas, jį lenkia šveicaras Guillame'as Martensas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų