REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento narys Gabrielius Landsbergis teikia Europos Parlamento priėmimui rezoliuciją, kuria siūlo griežtai įvertinti Rusijos veiksmus Ukrainoje ir reiškia paramą Ukrainos vadovybės veiksmams.

REKLAMA
REKLAMA

"Šia rezoliucija siekiame Rusijai ir visai Europai parodyti, kad labai aiškiai suprantame, kad už ginkluotų samdinių Rytų Ukrainoje stovi Rusija ir reikalaujame jos šią paramą nedelsiant nutraukti. Mes pritariame pasiruošimui įvesti tolimesnes sankcijas prieš Rusijos ekonominį, finansinį ir energetinį sektorius bei įvesti embargą ginklų ir dvigubos paskirties technologijoms", - teigė G. Landsbergis.

REKLAMA

Rezoliucijoje visos Europos Sąjungos vardu Rusijos reikalaujama sustabdyti besitęsiantį nelegalų ginkluotų samdinių veržimąsi ir ginklų jiems tiekimą į Ukrainos teritoriją. Rusijos taip pat reikalaujama nedelsiant paleisti nelegaliai įkalintą Ukrainos oro pajėgų pilotę Nadja Savchenko bei kitus įkaitus laikomus Ukrainos ir Rusijos teritorijose.

Rezoliucijoje išsakoma parama Ukrainos suverenumui ir teritorijos integralumui bei pilna teisė Ukrainos vadovybei naudoti visas būtinas priemones, įskaitant teisę į savigyną. Taip pat visos ES šalys raginamos kuo greičiau nacionaliniuose parlamentuose ratifikuoti pasirašytą ES ir Ukrainos Asociacijos ir laisvos prekybos susitarimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliuciją Gabrielius Landsbergis inicijavo kartu su didžiausios Europos Parlamente Europos liaudies partijos frakcijos nariais latve Sandra Kalniete, lenku Jerzy Buzek, švede Anna Corazza Bildt ir kitais frakcijos nariais.

Europos Parlamentas šiandien vykstančios plenarinės sesijos Strasbūre metu svarstys padėtį Ukrainoje ir politinių frakcijų pateiktas rezoliucijas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų