REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas didžiausių mobilių įrenginių su Android trūkumų yra ne ypač aukštas saugumo lygis. Mes jau ne kartą rašėme apie išmanųjį telefoną Blackphone, kuris buvo sukurtas specialiai tam, kad minėtą minusą pašalintų.

REKLAMA
REKLAMA

Teoriškai didesnis dėmesys vartotojų privatiems duomenims turėtų patraukti verslo atstovų dėmesį. Tačiau kanadiečių kompanija BlackBerry mano, kad Blackphone, atvirkščiai, taps puikiu pasirinkimu paprastiems vartotojams, tuo tarpu verslo segmentui jis bus nepriimtinas, praneša Phone Arena.

REKLAMA

Savo oficialiame tinklaraštyje kanadiečių kompanija parašė, kad idealiu pasirinkimu vartotojų duomenų apsaugai yra platforma BES 10 (BlackBerry Enterprise Service 10).

Platforma siūlo ne tik aukštų duomenų saugumo lygį, tačiau kartu leidžia atriboti asmeniniam naudojimui skirtą informaciją bei programėles nuo tų, kurios skirtos naudojimui darbe.

Kanadiečiai taip pat paminėjo tokias funkcijas, kaip BlackBerry Balance ir BlackBerry Guardian, kurių šiuolaikiniam vartotojai reikia labiausiai, ypač atsižvelgiant į tai, ką paviešino Edvardas Snoudenas (Edvard Snowden).

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad šveicarų kompanijos SGP Technologies SA sukurtas išmanusis telefonas Blackphone turi eilę gamykliškai įdiegtų programėlių, kurios atlieka vartotojo konfidencialumo monitoringą, o kai kurios programėlės neleidžia sekti šio išmaniojo telefono savininko.

Blackphone turi 4,7“ įstrižainės IPS ekraną, 4 branduolių procesorių Tegra 4i, 1 GB operatyvios atminties ir 16 GB duomenų kaupiklį, 8 MP ir 5 MP kameras. Programinės įrangos vaidmenį atlieka operacinė sistema PrivatOS, kuri sukurta Android KitKat pagrindu.

BlackBerry pranešimas ne veltui pasirodė šiomis dienomis, kadangi išmaniojo telefono Blackphone pardavimai startavo vakar, liepos 14 d. Už „didžiausią privatumo lygį“ siūlantį mobilų įrenginį prašoma $629 (1575 lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų