REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio krepšinio čempionų titulą rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis Ispanijoje ginsianti JAV rinktinė pirmadienį paskelbė 19 kandidatų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Į Las Vegase prasidėsiančią pasirengimo stovyklą kviečiami dešimt 2014 metų „NBA Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviai, tarp jų – Kevinas Durantas ir Kevinas Love‘as – 2010 metų pasaulio ir 2012 metų olimpiniai čempionai.

REKLAMA

K. Durantas buvo 2010 metų pasaulio čempionate paskelbtas naudingiausiu žaidėju, MVP titulą jis taip pat laimėjo ir praėjusį NBA sezoną. Sunkiausia dalis JAV treneriui Mike‘ui Krzyzewski ir JAV krepšinio prezidentui Jerry Colangelo bus apkarpyti kandidatų sąrašą iki 12 žaidėjų.

„Gerai turėti veteranų, turinčių tarptautinio krepšinio patirties, – kalbėjo nuo 2006 metų FIBA pasaulio čempionato Japonijoje JAV rinktinę treniruojantis M. Krzyzewskis. – Sąraše taip pat keli jauni žaidėjai, galintis padėti komandai.“

REKLAMA
REKLAMA

19 žaidėjų pakviesti iš 18 NBA komandų. Be K. Duranto („Oklahoma City Thunder“) ir K. Love‘o („Minnesota Timberwolves“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“) ir Anthony Davisas („New Orleans Pelicans“) – 2012 metų olimpinės JAV rinktinės nariai.

Į Londoną nevyko, bet 2010 metų pasaulio čempionate žaidė „Golden State Warriors“ žvaigždė Stephenas Curry ir Derrickas Rose‘as iš „Chicago Bulls“. Pastarojo karjerą stabdė sunkios traumos, tačiau šiuo metu jis grįžta į aikštę ir tikisi pademonstruoti geriausią sportinę formą.a

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kyrie Irvingas („Cleveland Cavaliers“), Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“) ir Paulas George‘as („Indiana Pacers“) – trys ryškiausi jaunieji NBA talentai, turintys itin gerus šansus patekti į dvyliktuką. Traumos buvo pristabdę ir Blake‘ą Griffiną, tačiau „Los Angeles Clippers“ žvaigždė tikisi treniruočių stovykloje praeiti atranką.

Russellas Westbrookas praėjusią savaitę atsisakė vykti į treniruočių stovyklą dėl traumų prevencijos. Į Las Vegasą vyks ir Jono Valančiūno komandos draugas iš „Toronto Raptors“ – Demaras DeRozanas.

REKLAMA

„Esu patenkintas, kad turime patvirtiną kandidatų sąrašą. Tai grupė itin individualiai stiprių ir universalių talentų“, - kalbėjo M. Colangelo.

Pasaulio čempionate JAV titulą pradės ginti C grupėje vyksiančiose rungtynėse su Turkija, Suomija, Ukraina, Dominikos Respublika ir Naująja Zelandija. Treniruočių stovyklą Las Vegase startuota liepos 28 dieną.

JAV rinktinės kandidatų sąrašas:

Bradley Bealas (Washington Wizards);

DeMarcusas Cousinsas (Sacramento Kings);

Stephenas Curry (Golden State Warriors);

Anthony Davisas (New Orleans Pelicans);

Andre Drummondas (Detroit Pistons);

Kevinas Durantas (Oklahoma City Thunder);

Kennethas Fariedas (Denver Nuggets);

Paulas George‘as (Indiana Pacers);

Blake‘as Griffinas (Los Angeles Clippers);

Jamesas Hardenas (Houston Rockets);

Gordonas Haywardas (Utah Jazz);

Kyrie Irvingas (Cleveland Cavaliers);

Kyle‘as Korveris (Atlanta Hawks);

Damianas Lillardas (Portland Trail Blazers);

Kevinas Love‘as (Minnesota Timberwolves);

Derrickas Rose‘as (Chicago Bulls);

Klay Thompsonas (Golden State Warriors);

DeMaras DeRozanas (Toronto Raptors);

Chandleris Parsonsas (Dallas Mavericks).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų