REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alma MOSTEIKAITĖ

Šiaulių apygardos prokuratūra jau parašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje, kurioje tarp penkių kaltinamųjų figūruoja ir Alytaus miesto savivaldybės mero socialdemokrato Jurgio Krasnicko vieno iš dviejų patarėjų, partijos kolegos Raimondo Jančiausko pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

 

Raimondas Jančiauskas sakė negavęs kaltinamojo akto: „Iš kur ištraukėte šią istoriją? Čia daug netiesos. Daugiau neturiu ko pasakyti.“

REKLAMA

Kaltinamieji – du alytiškiai

Nuo 2011-ųjų birželio Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyba ir Telšių policija atliko ikiteisminį tyrimą, kuriame, be kitų įtariamųjų asmenų, buvo ir vienas iš dabartinių Alytaus miesto savivaldybės mero Jurgio Krasnicko patarėjų R.Jančiauskas. Jam pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo, didelės vertės sukčiavimo ir poveikio liudytojui. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kadangi įtarimai buvo didelės apimties, sumos didelės, nukentėjusiųjų daug, tyrimas užtruko. Tik birželio pabaigoje Šiaulių apygardos prokuratūra parašė kaltinamąjį aktą šiame ikiteisminiame tyrime ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

 

Byloje kaltinimai pareikšti penkiems asmenims, tarp kurių – du alytiškiai. R.Jančiauskas kaltinamas dokumentų klastojimu, sukčiavimu stambiu mastu ir poveikiu liudytojui. Jo tėvas, Alytuje gyvenantis Kęstutis Jančiauskas, – dokumentų klastojimu ir sukčiavimu stambiu mastu. Abiem gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Mero patarėjas kaltinamas tuo, kad, veikdamas su bendrininkų grupe, kurioje buvo ir jo tėvas, suklastojo įvairaus pobūdžio prašymus, išvadas dėl žemės nuosavybės atkūrimo, po to ją parduodant, o pinigų neperduodant tariamiems pretendentams į nuosavybės teisių atkūrimą. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad veikiant su bendrininkų grupe apgaule užvaldyta turto daugiau kaip už 800 tūkst. litų.

 

R.Jančiauskas šią veiklą vykdė eidamas įvairias pareigas, pavyzdžiui, dirbdamas juristu dabar jau panaikintoje Šiaulių apskrities viršininko administracijoje, Kalėjimų departamente. Tačiau kriminalinio pobūdžio nusikaltimai, kuriais jis kaltinamas, nesusiję su tuometėmis jo pareigomis.

REKLAMA

 

Kaltinamąjį aktą turėjo įteikti policija

Šiemetį sausį Alytaus miesto savivaldybės mero patarėjo politinio asmeninio pasitikėjimo pareigybę užėmęs aukštąjį teisinį išsilavinimą turintis R.Jančiauskas dar birželio pradžioje neigė minėtame ikiteisminiame tyrime jam pareikštus įtarimus. Dabar sakė negavęs kaltinamojo akto: „Iš kur ištraukėte šią istoriją? Čia daug netiesos. Daugiau neturiu ko pasakyti. Mane nemaloniai nuteikia toks pokalbis.“

 

Kaip tvirtino Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj, ikiteisminiame tyrime parašęs kaltinamąjį aktą ir penkiems asmenims pareikštus kaltinimus turintis palaikyti teisme, R.Jančiauskui ir K.Jančiauskui kaltinamuosius aktus turėjo įteikti Alytaus policija. Ir, kaip matyti iš atitinkamų dokumentų, tai padaryta.

REKLAMA

 

Alytaus miesto savivaldybės meras J.Krasnickas apie jo patarėjui pareikštus įtarimus yra kalbėjęs su patarėju, bet išgirdęs atsakymą, kad nieko nėra ir nebus. O į klausimą, kaip elgsis, jei R.Jančiauskui bus pareikšti kaltinimai, atsakė, jog tuomet bus vertinama situacija.

 

Dabar meras atostogauja, į telefonų skambučius neatsako, todėl šiandien neaišku, kaip jis dirbs su patarėju, tapusiu kaltinamuoju. Dzūkijos sostinės merui R.Jančiauskas pataria miestui svarbiais investicijų ir teisiniais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų