REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas teigia, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotai energetikos viceministrei Renatai Cytackai, kuri vienintelė neatsistatydino iš pareigų, to nepadarius iki antradienio vakaro, premjeras Algirdas Butkevičius prezidentei neteiks Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūros į energetikos ministro postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Na mes taip nusprendė, kad jeigu ji (R.Cytacka - BNS) neatsistatydins iki antradienio vakaro, tai ministras pirmininkas paprasčiausiai neteiks Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūros į energetikos ministrus ir laikinas paskirtas ministras ją atleis labai paprastai sekančią minutę“, - pirmadienį specialioje LRT laidoje, skirtoje aptarti antrąją prezidentės Dalios Grybauskaitės kadenciją, sakė A.Sysas.

REKLAMA

Šeštadienį A.Butkevičius pareiškė, R.Cytacka neišliks savo poste, nes jos kompetencija yra žema ir ji nepateisino lūkesčių.

R.Cytacka yra vienintelė viceministrė, kuri iki praėjusios savaitės penktadienio vakaro savo noru neatsistatydino iš pareigų.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J.Neverovičiui dėl R.Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

REKLAMA
REKLAMA

Iki penktadienio vakaro atsistatydino visų 14-kos ministerijų viceministrai.

Dėl įtartintų viceministrų prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų