REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos nacionalinis kanalas CCTV, kuris paprastai atspindi oficialaus Pekino poziciją, pranešė, kad Apple išmanusis telefonas iPhone yra grėsmė šalies saugumui, kadangi šis mobilus įrenginys turi galimybę sekti vartotoją ir fiksuoti jo buvimo koordinates, rašo naujienų agentūra Reuters.

REKLAMA
REKLAMA

Reportaže buvo teigiama, kad iškritikuotas iPhone turi funkciją „Frequent Locations“, kuri leidžia sekti vartotojų buvimo vietą ir taip atskleisti kritiškai svarbią informaciją.

REKLAMA

„Tai yra ypatingai jautrūs duomenys“, – teigė vienas iš žurnalistų kalbintas ekspertas. „Jei šie duomenys bus nutekinti, jie gali atskleisti netgi visos šalies ekonominę situaciją ar netgi valstybės paslaptis.“

Kompanijos Apple atstovai pareiškė, kad jie nuolat stengiasi apsaugoti vartotojų privatumą, todėl jos mobilūs įrenginiai nerenka jokios kritiškai svarbios informacijos apie vartotojus. Kartu pareiškė padėką CCTV žurnalistams už edukacinę laidą apie privatumą ir vartotojų duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

„Apple niekada neseka vartotojų buvimo vietos – Apple niekada to nedarė ir neturi planų to daryti“, – teigė amerikiečių kompanijos atstovai.

Paskutiniu metu Apple gana dažnai patenka į Kinijos nacionalinio televizijos kanalo akiratį: amerikiečių kompanija nuolat kaltinama vartotojus duomenis perdavinėjant JAV specialiosioms tarnyboms, taip pat dėl prasto vartotojų aptarnavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų