REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis į raketų ataką iš Libano atsakė artilerijos ugnimi

Atidėjo sausumos puolimą į Gazos ruožą

Iš Libano pietų į Izraelio teritoriją pirmadienį buvo paleistos raketos, į kurias žydų valstybės pajėgos atsakė artilerijos ugnimi, pranešė Libano saugumo pareigūnai ir Izraelio kariškiai.

Iš Libano pietų į Izraelio teritoriją pirmadienį buvo paleistos raketos, į kurias žydų valstybės pajėgos atsakė artilerijos ugnimi, pranešė Libano saugumo pareigūnai ir Izraelio kariškiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo penktadienio tai buvo jau trečioji panaši raketų ataka iš Libano teritorijos.

Izraelio policijos atstovė spaudai sakė šiuo metu neturinti duomenų, kad per raketų ataką būtų nukentėję žmonės ar padaryta kokia nors materialinė žala.

REKLAMA

Dėl atakos kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės.

Raketų atakos iš Libano teritorijos surengtos Izraeliui vykdant karinę kampaniją judėjimo „Hamas“ valdomame Gazos Ruože. Palestiniečių pareigūnai skelbia, kad per šį puolimą jau žuvo mažiausiai 160 žmonių.

Įvairios palestiniečių formuotės per šią Izraelio kampaniją į žydų valstybės teritoriją iš Gazos paleido šimtus raketų

Izraelio kariuomenės atstovas brigados generolas Motti Almozas (Motis Almozas) raketų atakas iš Libano sieja su konfliktu Gazos Ruože.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kas kitoje pusėje stengiasi aštrinti (padėtį) pasienyje. Mūsų tai nenustebino – buvome tam pasiruošę; žinojome, kad kautynės Gazoje gali paveikti ir kitas teritorijas“, – sakė jis Armijos radijui.

Nuo penktadienio prie Izraelio ir Libano sienos įvyko trys tokie incidentai, tačiau apie nukentėjusius žmones pranešimų nebuvo.

Libano nacionalinė naujienų agentūra nurodė, kad per naujausią salvę iš Libano po vidurnakčio buvo paleistos dvi raketos.

Izraelio kariškiai paskelbė, kad kelios raketos buvo paleistos iš Libano vakarų Galilėjos regiono, o viena iš jų nukrito atviroje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta. IDF (Izraelio gynybos pajėgos) nedelsdamos atsakė artilerijos ugnimi į apšaudymo šaltinį“, – sakoma kariškių pranešime.

Vienas liudininkas Libane sakė girdėjo bent penkis sprogimus Libano teritorijoje – veikiausiai dėl Izraelio surengto artilerijos apšaudymo.

Libano saugumo pajėgos penktadienį suėmė vyrą, kuris įtariamas leidęs raketas per pirmąsias tris atakas. Sulaikytas libanietis yra „fundamentalistų grupuočių“ narys, sakoma pranešime, kuriame tos grupuotės neįvardijamos.

REKLAMA

Pietų Libanas yra įtakingo šiitų judėjimo „Hizbollah“ tvirtovė. Ši organizacija kovėsi kare su Izraeliu 2006 metais.

Nors Irano palaikomas „Hizbollah“ nuolat skelbia esantis pasiruošęs naujai konfrontacijai su Izraeliu, analitikai mano, kad šis judėjimas linkęs vengti naujo konflikto tokiu metu, kai jo kovotojai padeda Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgoms pilietiniame kare.

Izraelis atidėjo sausumos puolimą Gazos Ruože, pasaulis ragina laikytis ramiai

Izraelis pirmadienį tęsė savo baudžiamuosius antskrydžius Gazos Ruože, bet atidėjo sausumos puolimą, pasauliui intensyviau stengiantis tarpininkauti dėl paliaubų.

REKLAMA

Izraelio kampanija už raketų leidimo iš Gazos Ruožo sustabdymą pirmadienį vykdoma jau septintą dieną, ir palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) per skubų arabų šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Kaire turi aptarti žingsnius siekiant Jungtinių Tautų (JT) intervencijos.

JT vadovas Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) paragino Izraelį atsisakyti sausumos puolimo planų ir sakė, kad jau žuvo „pernelyg daug“ civilių palestiniečių.

Per Izraelio antskrydžių kampaniją jau žuvo 172 žmonės, o dar 1 230 buvo sužeisti.

Gazos Ruože įsikūrusi organizacija „Palestinian Centre for Human Rights“ (PCHR) yra nurodžiusi, jog daugiau kaip trys ketvirtadaliai aukų yra civiliai žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, nepaisant rengimosi galimam sausumos puolimui, Izraelis, regis jį atideda – žiniasklaida pranešė, jog ministrai per saugumo kabineto sekmadienio vakaro posėdį nusprendė kol kas nerengti tokios operacijos.

Praėjusią naktį Izraelio karo lėktuvai atakavo daugiau kaip 40 objektų Gazos Ruože ir pataikė į tris „Hamas“ ginkluotojo sparno kovotojų rengimo objektus. Žuvo du žmonės, pranešė medikai.

Palestiniečių saugumo šaltiniai pranešė apie armijos apšaudymą iš artilerijos pabūklų Beit Lahijoje Gazos Ruožo šiaurėje, kur Izraelio armija sekmadienį pažadėjo smarkiai suintensyvinti savo puolimą ir paragino gyventojus pasitraukti. Tūkstančiai žmonių apimti siaubo bėgo iš savo namų.

REKLAMA

Tačiau pažadėtos atakos taip ir nebuvo. „Hamas“ paragino gyventojus ignoruoti Izraelio perspėjimus.

Anksti pirmadienį armija pranešė panaudojusi raketas „žemė-oras“ „Patriot“ ir numušusi nepilotuojamą orlaivį prie Ašdodo pakrantės, maždaug 28 km į šiaurę nuo Gazos Ruožo.

Armijos radijas pranešė, kad jis tikriausiai skraidino sprogmenis ir kad tai tikriausiai buvo naujas „Hamas“ bandymas surengti ataką.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų