REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, sekmadienį, Vilniaus rotušėje prasidėjo Pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas – aukščiausio lygio tarptautinės šachmatų varžybos, kada nors vykusios Lietuvoje. Čempionatas vyks iki liepos 22 dienos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje, surengtoje prieš pirmąsias varžybas, dalyvavo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, perkirpęs atidarymo juostelę, Pasaulinės šachmatų federacijos (FIDE) atstovas Zurabas Azmaiparašvilis, Gruzijos ambasadorė Lietuvoje J. E. Katuna Salukvadzė, Kauno šachmatų federacijos (KŠF) prezidentas Donatas Pilinkus ir Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) prezidentas Aleksandras Černovas.

REKLAMA

Čempionate varžosi 29 komandų iš 14 pasaulio valstybių – Lietuvos, Anglijos, Rusijos, Moldovos, Gruzijos, Austrijos, Naujosios Zelandijos ir kt. Didžiausia turnyre Lietuvai atstovaujanti žvaigždė – didmeistris Eduardas Rozentalis, kurio FIDE reitingas iki šiol tarp lietuvių yra pats aukščiausias tarp visų amžiaus grupių. Taip pat Lietuvai atstovaus didmeistriai, daugkartiniai Lietuvos čempionai Algimantas Kveinys ir Vidmantas Mališauskas. Moterų komandoje varžosi 82 metų Marija Kartanaitė, daugkartinė Lietuvos čempionė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad tokio lygio varžybas Tarptautinė šachmatų federacija patikėjo surengti Lietuvai – labai didelė garbė ir įvertinimas. Esu tikras, kad visi dalyviai iš jų išsiveš tik geriausius įspūdžius ir ateityje aukščiausio lygio šachmatų turnyrus Lietuvoje galėsime stebėti dar ne sykį“, – sako LŠF prezidentas A. Černovas.

Visos komandos yra suskirstytos į dvi amžiaus kategorijas – vyresnių negu 50 metų ir vyresnių negu 65 metų. Varžybos vyks šveicariška sistema, 9 ratais. Komandas sudaro 5 žaidėjai – 4 pagrindiniai ir vienas atsarginis. Iš viso komandų sudėtyse yra net 17 didmeistrio titulą turinčių žaidėjų. Didžiausia turnyro žvaigždė – gruzinė Nona Gaprindašvili, 1962-1978 m. moterų pasaulio čempionė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame, kad varžybos taptų švente ne tik jų dalyviams, bet ir visiems mylintiems šį sportą. Kadangi visos čempionato varžybos vyks Vilniaus rotušėje, jas stebėti ir pajusti šachmatų žavesį galės visi miestiečiai“, – sako KŠF prezidentas D. Pilinkus.

Renginį organizuoja KŠF kartu su LŠF ir FIDE. Prie čempionato organizavimo prisideda ir Vilniaus savivaldybė. Visos čempionato varžybos vyks Vilniaus rotušėje, jas stebėti gali visi vilniečiai ir miesto svečiai.

Neturint galimybės atvykti į varžybų vietą, stipriausių žaidėjų partijas galima stebėti tiesiogiai internetu http://vilnius2014.com/transliacija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų