REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Populiariausia partija išlieka valdantieji socialdemokratai, bet jų reitingas šiek tiek smunka.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo naujienų portalo delfi.lt pirmadienį skelbiama apklausa, jeigu Seimo rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, už socialdemokratus balsuotų 22,9 proc. žmonių. Gegužės mėnesį už socialdemokratus balsuoti buvo pasiryžę 24,6 proc. respondentų, balandžio mėnesį – 27,5 proc., kovą – 25,6 procento.

REKLAMA

Antroje vietoje - valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“ partija su 14,1 proc. žadamų balsų, trečia populiariausia partija – opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su11,5 proc. gyventojų balsų. Už valdančiąją Darbo partiją balsuotų 8,7 proc. gyventojų, opozicinis Liberalų sąjūdis sulauktų 7,3 proc. žmonių palaikymo.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulauktų 5,3 proc. balsų, rodo birželio 16-25 dienomis naujienų portalo delfi. lit užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta reprezentatyvi apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų buvo teiraujamasi ir apie tai, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tinka užimti ministro pirmininko pareigas, pirmoje pozicijoje - dabartinis premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius su 29,9 proc. apklaustųjų parama. Antrasis eilėje yra konservatorių ekspremjeras Andrius Kubilius, kurį vadovaujantį Vyriausybei norėtų matyti 6 proc. gyventojų.

Klausiant apie Vyriausybės veiklos vertinimą gyventojų nuomonė pasidalijo. Teigiamai ir greičiau teigiamai A. Butkevičiaus Vyriausybės veiklą vertina 40,9 proc. žmonių, neigiamai ir greičiau neigiamai – 49,3 procento.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų