REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovitas Sukackaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Minint Baltijos kelio 25-ąsias metines, keliautojas iš Latvijos nutarė šį įvykį pagerbti pėsčiomis leidžiantis iš Vilniaus per Rygą iki Talino.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras keliaus tuo maršrutu, kuriuo prieš 25 metus buvo sudaryta gyva žmonių grandinė. Šia akcija latvis taip pat prisidės prie UNESCO Latvijos nacionalinės komisijos projekto „Baltijos kelio pasakojimai“ – keliaudamas kalbins žmones ir klausysis jų pasakojimų.

REKLAMA

Vilnius – Ryga – Talinas – 15 dienų – 700 kilometrų. Į tokį žygį rytoj iš pat ryto leisis keliautojas Aivaras iš Latvijos. Vyras tokiu būdu siekia paminėti Baltijos kelio akciją ir surinkti kuo daugiau liudininkų pasakojimų apie šį įvykį, nes pats jame nedalyvavo. Rinkdamas pasakojimus latvis parems UNESCO Latvijos nacionalinės komisijos projektą „Baltijos kelio pasakojimai“.

„Pernai aš prisiminiau, kad šiemet Baltijos kelias kaip tik minės 25-metį ir sumaniau, kad visai būtų smagu leistis į tokį žygį. Taip pat supratau, kad aš nieko nežinau apie Baltijos kelią. Žinau, kad taip buvo, kad žmonės dalyvavo, žinau priežastis, bet pats nedalyvavau, o dabar supratau, kad reikia savotiškai sudalyvauti“, – kalbėjo keliautojas iš Latvijos Aivars Noviks-Grasis.

REKLAMA
REKLAMA

Latvis keliaus vienas, per dieną įveikdamas apie 50 kilometrų. Vyro kelionė turėtų baigtis liepos 28 dieną Taline.

Prieš 25-erius metus daugiau nei milijonas žmonių susikibo rankomis ir sudarė 600 km ilgio žmonių grandinę per tris Baltijos šalis, sujungdami Estijos, Latvijos ir Lietuvos laisvės siekius. Baltijos kelią 2009-aisiais UNESCO jį įtraukė į „Pasaulio atminties“ sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų