REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį pareiškė, kad žemės ūkio ministrės pareigose norėtų matyti Seimo narę „darbietę“ Virginiją Baltraitienę.

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį pareiškė, kad žemės ūkio ministrės pareigose norėtų matyti Seimo narę „darbietę“ Virginiją Baltraitienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad po pirmadienio susitikimo su ponia Baltraitiene, tikiuosi, kad jinai bus (patvirtinta ministre). Ji yra baigusi Žemės ūkio universitetą, ekonomiką. Atsimenu tuos laikus, kai ji buvo savivaldybės mere - ji gana ryžtingai priiminėdavo sprendimus“, - žurnalistams Prienų rajone sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

2012-aisiais tvirtinant Vyriausybę V.Baltraitienė buvo viena pretendenčių į švietimo ir mokslo ministro postą, tačiau prezidentė atsisakė ją skirti.

A.Butkevičius pripažino, kad prezidentė yra išsakiusi kritikos dėl V.Baltraitienės, anot jo, „daugiausia klausimas buvo iškeltas dėl pirmininkavimo“ Europos Sąjungos (ES) Tarybai.

Jo teigimu, pokalbiai dėl V.Baltraitienės su prezidente jau vyksta.

Premjeras taip pat pripažino, kad su Darbo partija buvo aptariama ir galimybė keistis „darbiečiams“ priklausantį žemės ūkio ministro postą į socialdemokratų sveikatos apsaugos ministro postą, tačiau „tai nėra svarstoma“, nes „turi būti sutikimas iš abiejų pusių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Abi ministerijos yra svarbios, bet svarbiausia, kad būtų kompetetingi ministrai ir žinotų, kokius sprendimus priiminėti“, - sakė A.Butkevičius.

Be V.Baltraitienės, Darbo partija taip pat svarsto Seimo narių Ričardo Sargūno, Vydo Gedvilo, Artūro Paulausko, Švenčionių rajono savivaldybės mero Vytautas Vigelis ir Alytaus rajono administracijos direktoriaus Aurimo Truncės kandidatūras. Partijos taryba šeštadienį ketina apsispręsti dėl vieno kandidato.

56-erių V.Baltraitienė yra baigusi Lietuvos žemės ūkio akademiją (dabar – Aleksandro Stulginskio universitetas), turi ekonomisto išsilavinimą. Ji Seimo nare yra nuo 2005 metų. Anksčiau yra buvusi Kėdainių rajono savivaldybės mere, Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktore. V.Baltraitienė taip pat yra dirbusi Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėja, Ūkio banko Kėdainių filialo buhaltere, Kėdainių rajono vykdomojo komiteto Plano komisijos ekonomiste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Baltraitienė sutiktų tapti žemės ūkio ministre, tačiau pažymi, kad partija sprendimo dar nėra priėmusi

Seimo narė „darbietė“ Virginija Baltraitienė sako linkusi sutikti tapti žemės ūkio ministre, tačiau pabrėžia, jog partija dėl kandidato dar nėra apsisprendusi.

„Rytoj posėdžiaus taryba ir bus sprendimas. Kai buvau įvardinta kaip galima kandidatė, aš sutikau būti kandidate, pagalvoti iki šeštadienio, ir labiau linkstu į tai, kad sutinku. Rytoj žiūrėsime, kiek bus sutinkančių, ir kas bus patvirtintas“, - BNS sakė V.Baltraitienė.

REKLAMA

Ji sakė esanti pamaloninta premjero Algirdo Butkevičiaus pareiškimo, kad ją norėtų matyti žemės ūkio ministrės poste, tačiau tvirtino, jog partijos kandidatas dar nepatvirtintas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų