REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareiškimus vertina kaip viešųjų ryšių akciją, o ne dalykinę teisėsaugos institucijos veiklą. Vilniaus miesto savivaldybė nėra gavusi ir nėra supažindinta su „specialistų išvada“, kurią mini ir cituoja FNTT. Pirminiais duomenimis, ši sutartis savivaldybei per 2002-2013 metus leido sutaupyti apie 125 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie kaltinimai rimti, savivaldybė gavusi konkrečius dokumentus, o ne spaudos pranešimą, principingai įvertins ir išanalizuos pateiktą informaciją. Raginu FNTT vadovą ginti viešąjį interesą, įrodant teiginius ir randant atsakingus. Savivaldybė pasiruošusi bendradarbiauti ir būti šio proceso sąjungininku“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Sutartis su „City Service“ buvo sudaryta 2010 metais praeitoje kadencijoje, įvykus tarptautiniam konkursui, o sutartis baigėsi šių metų pavasarį. Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad minėtą sutartį jau tyrė Generalinė prokuratūra ir 2012 metais tyrimą nutraukė, pirkimą prižiūrėjo Viešųjų pirkimų tarnyba, vyko teisminis ginčas, tačiau pažeidimų ir tokių teiginių, kuriuos teigia FNTT, nenustatyta.

Šiuo metu savivaldybė yra sustabdžiusi mokėjimus pagal sutartį „City Service“, kol nebus išsiaiškintos aplinkybės dėl sutarties paslaugų teikimo ir jų apmokėjimo už šildymą sąlygų.

Vilniaus miesto savivaldybė pirmoji Lietuvoje šia sutartimi pradėjo taikyti ESCO modelį 2002 metais – buvo pasitelktas privatus partneris, kuris investuoja savo lėšas ir užtikrina efektyvumą. Tai leido sutaupyti lėšas, mokamas už šildymą ir efektyviai valdyti mokyklų bei darželių šilumos ūkį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų