REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą statanti bendrovė „Klaipėdos nafta“, ruošdamasi SGD terminalo veiklai, už ne daugiau kaip 112,428 mln. litų pirks 170 tūkst. kubų dujų. Tiek jų reikės derinimo darbams, kad terminalas gruodžio pradžioje pradėtų veikti.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonės akcininkai tokiam valdybos siūlymui pritarė ketvirtadienį, per „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

REKLAMA

Birželio viduryje bendrovė „Litgas“, kuri terminalui tieks būtiną minimalų dujų kiekį, pranešė, kad terminalo bandymams skirtas SGD krovinys bus perkamas iš dujų tiekėjų, su kuriais bus pasirašytos neįpareigojančios sutartys, bei pasirinkus geriausią kainą. Tai bus padaryta iki vasaros pabaigos.

„Litgas“ rugpjūtį ketina pasirašyti 5 metų trukmės sutartį su Norvegijos „Statoil“ dėl metinio 540 mln. kubų dujų pirkimo būsimam terminalui Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šaltinių, rudenį į Klaipėdą atplauksiantis laivas „Independence“ atveš ir krovinį. Informacija, kiek ir kieno dujas atgabens laivas, yra komercinė paslaptis. Šiuo metu 170 tūkst. kubų talpos laivas yra netoli Persijos įlankos.

„Klaipėdos naftos“ statomas SGD terminalas pradės veikti gruodžio pradžioje - numatoma, kad pirmaisiais metais Lietuva per jį galės atsigabenti apie 1 mlrd. kubų dujų, o ateityje jo pajėgumas didės iki 4 mlrd. kubų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų