REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J.Bernatonis: viceministrų skaičiaus mažinti neketiname

V.Matulevičius viceministrus „pakrikštijo“ pavaduotojais (atnaujinta 14.12)

,,Aš nemanau, kad lėšų taupymas ar valdymo išlaidų mažinimas turėtų būti suvestas tik į viceministrų skaičiaus mažinimą“, - sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis, atsakydamas į liberalo Gintaro Steponavičiaus klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis šiuo metu vykstančio viceministrų atsistatydinimo kontekste ir primindamas, kad tarnautojų, dirbusių Lietuvai pirmininkaujant ET, skaičius mažinamas, teiravosi, ar vyriausybė nemano, formuodama naują komandą, sumažinti viceministrų skaičiaus.

REKLAMA

,,Man regis, viceministrų pareigos nebuvo susijusios su pirmininkavimu. Kiekvienas viceministras turi savo veikslo sritis“, - sakė J. Bernatonis. Pasak jo, 3 viceministrai yra optimalus variantas. Tačiau ministras neatmeta, kad gali būti kitaip. ,, Vyriausybė priėmė sprendimą, kad kitais metais 5 proc. bus sumažintos valdymo išlaidos. O jei žmogus parašo atsistatydinimo pareiškimą, mes jį tenkiname“, - priminė jis.

V.Matulevičius viceministrus „pakrikštijo“ pavaduotojais

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Vytautas Matulevičius per Seime vykusią vyriausybės valandą vyriausybės narių teiravosi, ar juos tenkina dabartinė praktika, kai viceministrus (anot V. Matulevičiaus, pavaduotojus) deleguoja kitos partijos, o ,,jūs privalote už juos atsakyti“.

REKLAMA
REKLAMA

,,Ar nebūtu geriau, jei ministras rinktųsi savo pavaduotojus, savo bendražygius, (...) nes reikalauti ministro atsakomybės, kai jis nesirenka pats kandidatų į pavaduotojus, yra absurdas“, - klausė V. Matulevičius.

Nutylėjęs, kad tai ne pavaduotojai, o viceministrai, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas aiškino, kad iki 2008 metų būdavo tik vienas viceministras, kuris ir būdavo deleguojamas partijos, o kiti – ministerijos sekretoriai, karjeros pareigūnai, jis sakėc manantis, kad tokia tvarka buvo gera.

,,Kadangi konservatoriai pakeitė tvarką, nesinori kiekvieną kartą atėjus naujai daugumai ,,vartalioti“. Mes bandome dirbti pagal esamą tvarką. Jeigu kolegos siūlo, kad mes ją pakeistume, galėsime pakeisti bendru sutarimu“, - sakė jis.

J.Olekas pridūrė, kad kaip tik dabar, kai iš naujo bus patvirtinti vyriausybės įgaliojimai ir formuojamos naujos komandos, ,,yra nebloga proga, kai nemaža dalis viceministrų yra atsistatydinę, pasižiūrėti ,ar negalėtume tą tvarką pakeisti“. Jis taip pat pridūrė, kad ,,užsidaryti savo kertelėse nėra didelis prioritetas“, nes kitų partijų deleguoti atstovai sustiprina ryšį ir taip sužinoma koalicijoje dirbančių partijų nuomonė konkrečiu klausimu. ,,Bet už patikėtą sritį atsako ne viceministras, o atsako ministras“, - pridūrė jis. pasak ministro, viena vertus dirbti, kai viceministrus deleguoja koalicijos parneriai, sudėtingiau, tačiau kita vertus ,,yra platesnis atstovavimo ratas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų