REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gera žinia sporto aistruoliams. Rudenį Vilniuje vyks didžiausias šalyje sporto festivalis. Renginys apjungs dvi jau tradicinėmis tapusias sporto šventes – sostinės sporto mugę ir galiūno Žydrūno Savicko vardu pavadintą jėgos sporto šakų tarptautinį turnyrą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio mėnesio 4-5 dienomis vyksiantis festivalis žiūrovus kvies į Lietuvos parodų ir kongresų centrą “Litexpo”. Organizatorių teigimu, sporto šventė bus sudaryta iš trijų dalių. Apsilankiusieji „Litexpo“ centre galės susipažinti su sostinėje veikiančiais įvairiausių sporto šakų klubais, mokyklomis ir būreliais, sudalyvauti sporto prekių ir įrangos parodoje bei „Savickas Classic“ galiūnų turnyre išvysti stipriausios planetos sportininkus.

REKLAMA

„Sukursime betarpišką su sporto sritimi susijusių žmonių, kompanijų bendravimą su šventės lankytojais, nes norime, kad kiekvienas apsilankęs renginyje rastų sau naudingų dalykų - užsirašytų į sporto klubą, paskatintų sportuoti savo šeimos narius, įsigytų su sportu ir laisvalaikiu susijusių reikmenų, pamatytų planetos stipruolius arba sudalyvautų įvairiausiuose turnyruose“, - sako sporto festivalį organizuojančios viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad renginys suvienys apie 200 sporto mieste veikiančių sporto organizacijų, o į tarptautinį „Savickas Classic“ turnyrą, jungiantį įvairias jėgos sporto šakas, žada atvykti apie du tūkstančiai dalyvių ir dvidešimties valstybių.

„Laukia didelė, įdomi ir naudinga sporto šventė. Lankytojai galės išbandyti įvairias sporto šakas ir taip rasti sau tinkančią.“, - teigia M.Paulauskas. Anot pašnekovo, sporto klubai paruoš parodomąją programą, bus galima išbandyti kovos menus, dalyvauti įvairaus stiliaus mankštose, veiks seminarų ir diskusijų erdvė, kurioje bus galima klausytis ir diskutuoti su sveikatingumo ir sporto temomis susijusių pranešimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau trečius metus vyksiančiame „Savickas Classic“ turnyre vyks ne tik pasaulio galiūnų čempionų lygos etapas, bet varžysis ir Europos galiūnai mėgėjai. Turnyrą tiesiogiai transliuos „Eurosport“ televizija. Taip pat bus rengiamos rankų lenkimo varžybos, štangos spaudimo, prisitraukimų, gatvės gimnastikos, imtynių turnyrai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų