REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tvirtinant ketvirtadienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius, siūlydamas išbraukti iš posėdžio darbotvarkės antradienį pradėtą svarstyti Tautinių mažumų įstatymo projektą, demonstravo šmaikštumą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Kubiliaus, nėra reikalo šiandien svarstyti klausimo, kuris sukels daug diskusijų, nes „šiandien premjeras nevažiuoja į Šalčininkus“. „Kai premjeras važiuos į Šalčininkus, neturėsim ką svarstyt, jeigu šiandien svarstysim“, – pridūrė konservatorių lyderis ir kartu siūlė atidėti įstatymo projektą dėl vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose.

REKLAMA

Nors Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Rita Tamašūnienė teigė, kad svarstymo pertrauka jau buvo padaryta, konservatorius Jurgis Razma priminė, jog pertraukos frakcijos vardu nebuvo prašoma, – Seimo nariai tiesiog „netilpo į laiką“.

Ar palikti šį klausimą darbotvarkėje, Seimui teko spręsti balsuojant.

Antradienį svarstant Tautinių mažumų įstatymo projektą A. Kubilius klausė Seimo narių, ar šis projektas darbotvarkėje atsidūrė dėl to, jog tą dieną premjeras Algirdas Butkevičius lankėsi Šalčininkų rajone. „Kodėl svarstome būtent šiandien? Tik todėl, kad šiandien premjeras A. Butkevičius lankėsi Šalčininkų regione?“ – klausė jis antradienį ir ragino „sustabdyti Konstitucijos pažeidimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų