REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) trečiadienį apkaltino Izraelį „genocidu“ Gazos Ruože, kur per intensyvią kariuomenės kampaniją jau žuvo 43 palestiniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai genocidas; ištisų šeimų žudymas yra genocidas, kurį vykdo Izraelis prieš mūsų Palestinos žmones“, – sakė jis palestiniečių vadovybės susitikime Vakarų Kranto mieste Ramaloje.

REKLAMA

„Tai, kas vyksta dabar, yra iš tikrųjų karas prieš palestiniečius, o ne prieš (kovotojų) grupuotes, – sakė M.Abbasas. – Mes žinome, kad Izraelis gina ne save, jis gina nausėdijas, savo pagrindinį projektą“.

„Mes įvairiais būdais stengiamės sustabdyti Izraelio agresiją ir palestiniečių kraujo liejimą, taip pat ir kalbėdamiesi su Egipto prezidentu (Abdel Fattah) al-Sisi (Abdel Fata Sisi) ir JT (generaliniu) sekretoriumi Ban Ki-moonu (ban Kimunui)“.

REKLAMA
REKLAMA

Egiptas trečiadienį paragino Izraelį ir „Hamas“ Gazoje nutraukti plintantį konfliktą, bet nesuteikė vilčių dėl Kairo tarpininkaujamų paliaubų.

„Nėra jokio tarpininkavimo, įprasta to žodžio reikšme“, – sakė Egipto užsienio reikalų ministerijos atstovas Badras Abdelatty (Badras Abdelatis).

„Egipto diplomatinėmis pastangomis siekiama nedelsiant sustabdyti Izraelio agresiją ir užbaigti abipusį smurtą. (Egipto) kontaktai nedavė kol kas jokių rezultatų“, – pažymėjo jis.

Trečiadienį jau antrą dieną iš eilės Izraelis vykdo savo karinę operaciją „Apsauginis skardis“ („Protective Edge“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelio karo lėktuvai smogė į 550 taikinių Gazoje, o „Hamas“ kovotojai atsakė 165 raketomis, – kai kurios pasiekė Jeruzalę, Tel Avivą ir Haderą, 116 kilometrų į šiaurę nuo pakrantės anklavo.

Tarp palestiniečių aukų daugiausia yra kovotojų, bet yra ir moterų bei vaikų. Daugiau kaip 370 žmonių sužeista.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų