REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime šiuo metu svarstomas Tautinių mažumų įstatymo projektas yra pritaikytas tik vienai – lenkų tautinei mažumai, ir juo ignoruojamos apie 150 Lietuvoje esančių tautinių bendrijų teisės ir interesai, – sako liberalė Dalia Kuodytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Vadinkime daiktus tikraisiais vardais – tai nėra Tautinių mažumų įstatymas. Tai yra nekokybiškas teisės aktas, savo turiniu panašesnis į lenkiškų lentelių kabinimo instrukciją. Gerbiu lenkų kilmės žmones, jų teises ir interesus, bet ar šiandien galime ignoruoti dar apie 150 Lietuvoje esančių tautinių bendrijų? Lietuvai nereikia įstatymo, skirto išgelbėti kai kuriuos Vilniaus ir Šalčininkų rajono gyventojus nuo baudų“, – sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė D. Kuodytė.

REKLAMA

Liberalė atkreipia dėmesį, kad nuo 2013 metų pavasario iki šiol Vyriausybė dėl neaiškių priežasčių nepateikė kokybiškai parengto Tautinių mažumų įstatymo projekto, nors tai buvo įsipareigojusi padaryti.

„Mūsų šalyje įsikūrusios tautinės mažumos nelaukia Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRI) „malonės“. Akivaizdu, kad šis įstatymo projektas reikalingesnis patiems LLRA atstovams, o ne žmonėms. Jeigu kalbame apie atskirą Tautinių mažumų įstatymą, jo nuostatos pirmiausia turi būti suderintos su Jungtinių Tautų Organizacijos konvencijomis, o taip pat – su visomis tautinėmis mažumomis“, – teigė D. Kuodytė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų