REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos duomenys byloja, jog rizika žūti važiuojant motociklu yra 20 kartų didesnė nei važiuojant automobiliu. Kasmet Europos Sąjungos keliuose žūsta daugiau nei 6500 motorinių dviračių transporto priemonių vairuotojų. „Renault“ vairavimo mokyklos instruktoriai pataria, kaip sumažinti patekimo į eismo įvykį, kurio šalis būtų motociklininkas, riziką.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomai nuo to, kas būna eismo įvykio kaltininkas, už klaidas kelyje motociklininkai visuomet sumoka didesnę kainą nei automobilių vairuotojai. „Motociklininko nesaugo nei transporto priemonės kėbulas, nei saugos sistemos, kurios būna įrengtos automobiliuose. Niekada nepamirškite šio aspekto,“ – teigia „Renault“ vairavimo mokyklos direktorius Zbigniewas Weseli. Į eismo įvykius patekę motociklininkai paprastai patiria galvos, kojų ir stuburo traumas.

REKLAMA

Labai dažnai būna, kad dėl dydžio ir greito įsibėgėjimo motociklus automobilių vairuotojai veidrodėliuose mato prastai arba tiesiog juos pastebi per vėlai. „Vasarą, prieš pradėdami manevrą, būtinai pažiūrėkite į veidrodėlius keletą kartų. Labai padės ir gebėjimas girdėti pašalinius garsus, nes dažniausiai motociklą pirmiau išgirstame, o jau paskui – pamatome,“ – perspėja „Renault“ vairavimo mokyklos instruktoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Įjungtos artimosios šviesos irgi leidžia geriau pastebėti tokias transporto priemones. Motociklininkai privalo visus metus ir visą parą važinėti su įjungtomis artimosiomis šviesomis. Tyrimų rezultatai rodo, kad dėl matomumo kylančių avarijų skaičius būna 16 proc. mažesnis, jei motociklininkai važinėja su įjungtomis artimosiomis šviesomis.

Labai dažnai motociklininkai greitį mažina tiesiog pereidami į mažesnes pavaras, o ne naudodami stabdžius. „Todėl pamačius priekyje važiuojantį motociklą, labai svarbu laikytis saugaus atstumo,“ – primena instruktoriai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų