REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 13-22 dienomis Vilniuje vyksiantis Pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas sutrauks itin stiprų šachmatininkų būrį. Čempionate varžysis net 13 Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) didmeistrio titulą turinčių žaidėjų. Didžiausia turnyro žvaigždė – gruzinė Nona Gaprindašvili, 1962-1978 m. moterų pasaulio čempionė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprūs žaidėjai turnyre atstovaus ir Lietuvai. Didžiausia žvaigždė – didmeistris Eduardas Rozentalis, kurio FIDE reitingas iki šiol tarp lietuvių yra pats aukščiausias tarp visų amžiaus grupių. Taip pat Lietuvai atstovaus didmeistriai, daugkartiniai Lietuvos čempionai Algimantas Kveinys ir Vidmantas Mališauskas. Moterų komandoje varžysis 82 metų Marija Kartanaitė, daugkartinė Lietuvos čempionė.

REKLAMA

„Turnyre dalyvaus pajėgūs veteranai iš viso pasaulio. Daugelis jų yra buvę savo šalių čempionais, tarptautinių turnyrų nugalėtojais, o dalis tarp stipriausių visų amžiaus grupių žaidėjų patenka iki šiol. Džiugu, kad Lietuva surinko stipriausius senjorus šachmatininkus ir, manau, mūsų komanda yra pajėgi kautis dėl aukso. Tačiau didelę konkurenciją lietuviams sudarys stiprios Anglijos, Rusijos, Baltarusijos rinktinės“, – sako varžybų organizatorius, Kauno šachmatų federacijos (KŠF) prezidentas Donatas Pilinkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio senjorų tarptautinis šachmatų čempionatas – labiausiai prestižinės varžybos, FIDE patikėtos surengti Lietuvai per visą jos istoriją. Visos čempionato varžybos vyks Vilniaus rotušėje. Iš viso čempionate varžysis 31 komanda iš 14 pasaulio valstybių.

Komandą galės sudaryti 5 žaidėjai – 4 pagrindiniai ir vienas atsarginis. Čempionate dalyvausiančios komandos pirmą kartą renginio istorijoje bus suskirstytos į dvi amžiaus kategorijas – vyresnių negu 50 metų ir vyresnių negu 65 metų. Varžybos vyks šveicariška sistema, 9 ratais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginį organizuoja KŠF kartu su Lietuvos šachmatų federacija ir FIDE. Prie čempionato organizavimo prisideda ir Vilniaus savivaldybė. Didmeistrius pamatyti iš arti galimybė bus sudaryta visiems miestiečiams ir miesto svečiams: jie galės užsukti į Rotušę ir stebėti varžybas.

„FIDE mums suteiktą garbę organizuoti šį turnyrą norime išnaudoti šachmatų sporto populiarinimui Lietuvoje. Stebėti varžybas galės visi norintys, tik jie turės laikytis tylos. Miestiečiai galės įsitikinti, kad šachmatai – unikalus sportas, nes ir senjorai gali varžytis aukščiausiu lygiu“, – sako Lietuvos šachmatų federacijos prezidentas Aleksandras Černovas. Pirmasis pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas buvo suorganizuotas 2004 m. Jungtinėje Karalystėje. Kitąmet varžybos vyks Drezdene, Vokietijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų