REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas žymiausių planetos atlikėjų Enrique Iglesias dar nėra dainavęs didžiausioje Lietuvos arenoje. Ši klaida bus ištaisyta gruodžio 2 dieną, kai Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks jo pasaulinių gastrolių „Sex And Love Tour“ šou.

Vienas žymiausių planetos atlikėjų Enrique Iglesias dar nėra dainavęs didžiausioje Lietuvos arenoje. Ši klaida bus ištaisyta gruodžio 2 dieną, kai Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks jo pasaulinių gastrolių „Sex And Love Tour“ šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo įrašai parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu, pasiekimais JAV šokių muzikos topuose jis lenkia Michaelą Jacksoną ir Prince'ą. Jam – 39-eri, pusę savo gyvenimo jis yra neginčijamas popmuzikos sekso simbolis. Taip ... dieną Kaune dainuosiantį Enrique Iglesią pristato svarbiausias JAV muzikos verslo žurnalas „Billboard“, šį pavasarį skyręs dainininkui savo viršelį.

REKLAMA

Enrique dainas „Bailamos“, „Rhythm Divine“, „Be With You“, „Hero“, „I'm A Freak“, „I Like It“, „Escape“, „Don't Turn Off The Lights“, „Not In Love“, „Do You Know?“, „Dirty Dancer“, „Tonight (I'm Loving You)“ yra girdėję visi. Lietuviai irgi jau gerai žino, koks populiarus yra šis atlikėjas. Kai 2007-aisiais Enrique pirmą sykį koncertavo Vilniuje, bilietai į jo pasirodymą buvo išpirkti rekordiniu greičiu. Praėjus septyneriems metams, romantiškasis ispanų dainius debiutuos Kaune – atlikdamas ne tik didžiausius savo karjeros hitus, bet ir šį pavasarį išleisto dešimtojo albumo „Sex And Love“ dainas.

REKLAMA
REKLAMA

Šio albumo pristatymui skirtas koncertų turas „Sex And Love Tour“ gegužę startavo Pietų Amerikoje. Nuo rugsėjo koncertai vyks Jungtinėse Amerikos Valstijose. Lapkritį dainininkas persikels į Europą – jau anksčiau skelbta apie jo pasirodymus, kurie vyks Londono O2, Paryžiaus „Bercy“, Amsterdamo „Ziggo Dome“ ir kitose svarbiausiose žemyno arenose. Prie jų prisijungs ir Kauno „Žalgirio“ arena, į kurią dainininkas atsigabens visas Europos turui skirtas dekoracijas ir aparatūrą.

Ankstesnės Enrique pasaulinės gastrolės, kurias jis 2012-aisiais surengė kartu su Jennifer Lopez, sulaukė didžiulės sėkmės – bilietų į koncertus parduota už daugiau nei 20 milijonų JAV dolerių. Didelio gerbėjų susidomėjimo laukiama ir šį kartą - ispanų ir anglų kalbomis įrašytas albumas „Sex And Love“ jau padovanojo pasauliui kelis didelius hitus. Beje, jį įrašyti padėjo daugybė muzikos žvaigždžių – nuo gerų Enrique bičiulių Pitbullio ir Jennifer Lopez iki šį rudenį Kaune koncertuosiančios Kylie Minogue.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esu patenkintas šiuo albumu. Kiekvieną kartą kovoju, lyg tai būtų mano pirmasis įrašas“, - sako tobulybės siekimu garsėjantis dainininkas. Kritikai naująjį jo darbą vadina puikiu „firminės“ Enrique romantikos ir šokių muzikos ritmų deriniu. Dainų temą puikiai nusako albumo pavadinimas – meilė ir seksas.

1995-aisiais išgarsėjęs Enrique Iglesias yra trečiasis ispanų dainininko Julio Iglesio sūnus. Majamyje gyvenantis atlikėjas karjerą pradėjo, pasivadinęs Enrique Martinezo slapyvardžiu. Mat tiesiog nenorėjo sulaukti dėmesio vien todėl, kad jo tėvas – įžymybė.

REKLAMA

Tačiau šiandienjis karjeros pasiekimais jau tikrai gali lygintis su tėvu – Enrique yra laimėjęs „Grammy“ ir Lotynų Amerikos „Grammy“, šešiolika „Billboard“, penkis Amerikos, dešimt Pasaulio muzikos apdovanojimų. Žurnalas „Vogue“ jį yra pripažinęs madingiausiu pasaulio atlikėju. Praėjus vos keleriems metams nuo karjeros pradžios, Enrique buvo išrinktas populiariausiu dešimtmečio ispanų dainininku.

Karjeros pradžioje į ispaniškai kalbančią publiką nusitaikęs Enrique 1999-aisiais sudomino ir likusiąpasaulio dalį. Prie to prisidėjo dainininko talento sužavėtas aktorius Willas Smithas – jis paprašė Enrique įrašyti dainą filmui „Wild Wild West“. Kūrinys „Bailamos“ tapo superhitu – tai iki šiol yra viena populiariausių Enrique Iglesio repertuaro dainų. Beje, pradėjęs savo albumus įrašinėti ir anglų kalba, dainininkas jų parduoda kur kas daugiau nei ispaniškų.

REKLAMA

Nuo to laiko pasipylusius dainininko pasiekimus net sunku išvardyti. Populiariojo JAV TV laidų vedėjo Jay Leno šou jis dainavo ispaniškai – tapdamas pirmuoju istorijoje atlikėju, kuriam buvo leista tai daryti. Tuo pačiu Enrique atvėrė duris į JAV televizijos kanalus Juanesui, Ricky Martinui ir kitoms ispaniškai dainuojančioms žvaigždėms.

2008-aisiais jo daina “Can You Hear Me?” tapo oficialiu Europos futbolo čempionato kūriniu – Enrique ją atliko varžybų finale Vienoje.

Greta pasirodymų Niujorko „Madison Square Garden“, Londono „Royal Albert Hall“ ir kitose prestižinėse salėse, Enrique yra surengęs koncertų ir egzotiškose vietose. Prieš septynerius metus, kai Sirijos dar negriovė kruvini neramumai, dainininkas koncertavo šios šalies sostinėje Damaske – tapo pirmuoju Vakarų pasaulio artistu, kuriam buvo suteikta tokia teisė. Pernai į jo pasirodymą Maroke susirinko per 120 tūkstančių žiūrovų – tai šios šalies rekordas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjus beveik dviems dešimtmečiams, Enrique populiarumas neblėsta. Pavyzdžiui, 2011-uosius jis baigė kaip vienas daugiausia uždirbusių atlikėjų pasaulyje – pralenkęs net tuo metu ypač populiarius Justiną Bieberį ir Kanye Westą.

Visą karjerą pagrindinė Enrique dainų tema – meilė. Šiame fronte jam sekasi puikiai. Dainininko širdis jau dvylika metų priklauso rusų tenisininkei Anai Kurnikovai.

Romantiškų ir seksualių temų per akis bus ir jo koncertų ture, kuris – jau dvyliktasis dainininko karjeroje. Dėl šio albumo ir pasirengimo turui Enrique atsisakė milijoninio pasiūlymo tapti TV šou „American Idol“ teisėju. Taip pat – galimybės įrašyti vieną pasaulio futbolo čempionatui skirtų dainų. Tačiau dainininkas visada mokėjo teisingai pasirinkti.

REKLAMA

Šįkart kelionė per pasaulį jį atves į Kauną, kur su dainininku ir jo grupe tikrai šėls tūkstančiai jo pasiilgusių gerbėjų. Pirmieji bilietus į Enrique koncertą nuo liepos 9 dienos 10 val. gali įsigyti visi „Ticketpro“ klubo nariai (jais tapti galima interneto svetainėje www.ticketpro.lt). Nuo liepos 10 dienos 10 valandos bilietus į koncertą „Ticketpro“ kasose ir svetainėje www.ticketpro.lt galės įsigyti visi norintys.

Enrique Iglesio pasirodymą Kaune rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet taip pat kviečiantis pamatyti grupės „Roxette“, popmuzikos princesės Kylie Minogue koncertus, geriausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ Kauno „Žalgirio“ arenoje, žymiausių Rytų Europos iliuzionistų brolių Safronovų magijos spektaklį, šokių aikštelių čempiono Jameso Zabielos šou Trakų pilyje, šou ant ledo visai šeimai „Ice Age Live! A Mammoth Adventure”, Lietuvos muzikos žvaigždės Sauliaus Prūsaičio pasirodymą Trakuose, ten pat vyksiančią šokių naktį „Stebuklas“ su diskotekų žvaigžde Otto Knows ir daugybę kitų renginių.

„Hero“:

„Bailamos“:

Rengėjas: http://www.bdg.lt/  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų