REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Turizmo departamentas žada kompensuoti bent dalį nuostolių visiems turistams, nukentėjusiems nuo nemokia pripažintos kelionių agentūros „Go Planet Travel“. Tokių, pasak departamento vadovės, jau priskaičiuota daugiau kaip 900.

REKLAMA
REKLAMA

Kompensacijų dydis paaiškės, kai bus žinomas tikslus visų nukentėjusiųjų skaičius ir jų patirtų nuostolių suma.

REKLAMA

Kelionių agentūros „Go Planet Travel“ krizė išryškėjo penktadienį, kai jai lėktuvus nuomojanti bendrovė paskelbė, jog dėl 4 mln. litų skolų nutraukia sutartį ir nebeskraidins jos keleivių. Turizmo departamentui teko skubiai rūpintis, kaip parskraidinti Turkijos kurorte Antalijoje įstrigusius beveik 100 žmonių – agentūra buvo net nesumokėjusi už jų viešbučius.

Be skrydžių liko ir „Go Planet Travel“ klijentai Kretoje, Bulgarijoje. Dalis jų jau grįžo namo, kiti bus parskraidinti šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiems atvejams iš kelionių organizatorių, kurių Lietuvoje veikia apie 170, renkamas privalomas draudimo fondas.

„šitos lėšos bus naudojamos pirmiausia visų žmonių sugrąžinimui, o paskui audito kompanijos suskaičiuos ir proporcingai bus išdalintos pagal tam tikrą procentą patyrusiems nuostolius žmonėms. Kompensacijas tikrai gaus visi be išimties, tik kokio dydžio, mes negalim pasakyti, nes šiuo metu neaiškus mastas“, – sako Turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Pasak jos, nukentėjusieji turi užpildyti puslapio tourism.lt skyrelyje „svarbi informacija“ pateikiamą formą ir pristatyti tam tikrus dokumentus.

„Tie žmonės, kurie pirko per turizmo agentūras, turi nešti dokumentus į tas agentūras. Kurie tiesiogiai iš bankrutavusio operatoriaus – tie tiesiogiai į Valstybinį turizmo departamentą“, – teigė R. Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų