REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos senamiestyje sutiktas Vokietijos pramonininkų organizacijos įkūrėjas T. Genschow pasakojo apie teisingo verslo principus, atskleidė Lietuvos bei Vokietijos įmonių bendradarbiavimo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

2009 – aisiais jis įkūrė pramonininkų organizaciją „Noxus Deutschland“, vienijančią įvairių veiklos sričių įmones. Į šį tinklą nuolat įsitraukia naujos narės, atitinkančios keliamus reikalavimus, o priklausymas minėtai organizacijai stiprina įmonių regionines pozicijas, kuria bei skatina bendradarbiavimą, padeda rasti užsakovų. „Sąžiningumas, dėkingumas, pasitikėjimas, pagarba yra pagrindiniai mūsų veiklos principai“, – sako organizacijos įkūrėjas T. Genschow ir neatmeta galimybės bendradarbiauti su mūsų šalies įmonėmis, kurių vertybės bei veiklos principai atitinka „Noxus Deutschland“ propaguojamus.

REKLAMA

Kokia organizacijos priešistorė ir dabartinė padėtis?

Darbus pradėjau Erfurte su trimis bendraminčiais. Šiandien turime jau 4 įmones „Noxus“ pavadinimu. Pati galingiausia yra „Noxus Deutschland Wirtschaftsnetz“ – tai 250 narių vienijanti organizacija, suteikianti darbo vietas 30 000 darbuotojų. Nuo 2009 – ųjų „suvedėme“ daugiau nei 7000 įmonių ir galime išdidžiai pasakyti, jog esame naujos kartos tinklas.

Kokie pramonininkų tinklo narių privalumai?

Vertingi kontaktai, užsakymai bei naujos draugystės šaltame ir sunkiame verslo pasaulyje.

Kokią regite Lietuvą?

Vokietijoje Lietuva turi labai gerą reputaciją. Aukštas išsilavinimo lygis ir stropūs žmonės. Lietuvą bei Vilnių lydi ilga praeitis, mes žinome jų istoriją. Erfurto bei Vilniaus partnerystė prasidėjo dar 1972 – aisiais, o 1990 metais buvo atnaujinta. Nuo tada vyksta gyvi vietos savivaldos, demokratinių permainų ir kitokių idėjų mainai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos įmonės Jums žinomos?

Taip, žinomos, jų turime ir Vokietijoje. Yra tokių, kurios dirba aklai siekdamos pelno, nekreipdamos dėmesio į socialines struktūras ir jų poreikius – su tokiomis įmonėmis Vokietijoje mes nedirbame. Mūsų kodeksas ir modernios įmonės vizija nesutampa su tokiu požiūriu į verslą. Dirbame su bendrovėmis Lietuvoje, turinčiomis ilgalaikę strategiją ir atsakingo darbo principus.

Ko reikia Lietuvos įmonėms, norinčioms priklausyti „Noxus“ organizacijai?

Visi norintys tapti šio tinklo nariais turi užpildyti prašymą – tai bilietas į verslą su profesionalia sistema, verslo treneriu – konsultantu, atstovu (vietoje). Dar reikia etiškos širdies bei tvarumo principų laikymosi verslo pasaulyje. Mes už pelną, gaunamą nekenkiant kitiems. Dar vienas iš keliamų reikalavimų yra atvira komunikacija – tarp narių nėra ko slėpti. Pasaulis pilnas užsakymų – sutarčių. Žymiai maloniau dirbti laikantis „laimiu aš – laimi tu“ principo. Mūsų šūkis – „Dirbti kartu dėl harmoningo pasaulio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie Jūsų lūkesčiai naujų narių atžvilgiu?

Visi vadovai ar vadovės per dieną dirba po 10 ir daugiau valandų. Mums svarbu, kad darbas visiems supaprastėtų. Naujos idėjos bei siekis, jog versle dalyvauti būtų smagu – šito mes tikimės iš lietuviškų įmonių. Jei esate moderni įmonė ir atitinkante minėtus darbo principus – maloniai Jūsų laukiame.

Liepos 15 dieną „National Golf Resort“, įsikūrusiame Klaipėdos rajone, Thomas Genshow susitiks su interesantais iš Lietuvos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų