REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veiklos sustabdymo Turkijoje ir Graikijoje įstrigę keliautojai nemalonumų galėjo išvengti šiek tiek pasidomėję keliones siūlančios bendrovės būkle, įsitikinę kreditų biuro „Creditinfo“ atstovai. Gyventojai, užsisakę ataskaitą savitarnos svetainėje „Mano Creditinfo“, galėjo pastebėti neigiamus faktus „Go Planet Travel“ kredito istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsigyjant keliones iš anksto derėtų pasidomėti įmonės kredito istorija. Turto areštai, skolos, teismų informacija – tai pirmieji signalai, skatinantys suabejoti stabilia įmonės būkle. Kitaip, žinios apie bankrotą ar įsipareigojimų nevykdymą galima laukti bet kurią akimirką. „Go Planet Travel“ atveju, aukščiausią bankroto riziką indikuojantis reitingas buvo nustatytas dar pavasarį“, - teigia Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“ vyriausioji kredito rizikos analitikė.

REKLAMA

Jos teigimu, kreditų biuras nuolat viešai kalba apie tai, kaip galima išnaudoti kredito istoriją kasdienėse situacijose, tačiau nuo „Go Planet Travel“ nukentėjusių turistų istorija – vadovėlinis atvejis, kuris gali padėti gyventojams būti atidesniais planuojant savo keliones. Patikrinti įmonės kredito istoriją derėtų netgi tada, kai kelionių organizatoriaus paslaugomis naudojamasi ne pirmą kartą.

„Mūsų nuomone, konkretaus kelionių organizatoriaus artėjantis bankrotas buvo labai tikėtinas – paskutiniu metu įmonei buvo nustatytas aukščiausios rizikos bankroto reitingas . Tokie instrumentai kaip vėlavimo atsiskaityti ir bankroto reitingai ir buvo sukurti tam, kad būtų galima objektyviai įvertinti įmonės finansinę būklę ir prevenciškai užbėgti už akių galimiems nemalonumams. Šią galimybę gali išnaudoti ne tik paprasti gyventojai, bet ir skirtingų verslo sektorių priežiūrą vykdančios bei vartotojų teises atstovaujančios institucijos“, - sako R. Maskeliūnienė. Pasak jos, aukštą „Go Planet Travel“ bankroto rizikos įvertinimą didžiąja dalimi lėmė turto areštų ir teismų informacija, vadovų kaita, neigiamos verslo sąsajos su anksčiau bankrutavusiomis bendrovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Creditinfo“ vertinimu, turizmo sektoriuje yra ir daugiau bendrovių, kurių ateities perspektyva yra miglota.

Įmonės bankroto rizikos reitingas priklauso nuo daugiau nei 100 kintamųjų: tarp jų kredito istorijos, turto areštų, jų masto, finansinių rodiklių, teismų informacijos, neigiamų verslo sąsajų ir kitų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų