REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šviesių ilgų plaukų, apsirengusi Lietuvos trispalvės spalvų rūbais mergaitė gali būti pastebėta Tailande, Italijoje, Argentijoje, Baltarusijoje ar bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Onutė – po pasaulį keliaujanti lėlė, kuri perduodama iš rankų į rankas tikisi aplankyti žymiausias vietas.

REKLAMA

Idėja sukurti pramoginį projektą kilo LRT televizijos žurnalistui Šarūnui Mazalui su drauge.

„Prieš metus keliaujant Pietryčių Aziujoje sutikau portugalų kelionių žurnalistą, kurio komandiruotė po įvairias pasaulio šalis truko 12 mėnesių. Į kompaniją jis pasiėmė lėlytę, su kuria fotografavosi žymiausiose vietose. Pagalvojau: kodėl po pasaulį negali keliauti ir lietuviška Onutė“, – sako Š. Mazalas.

Idėja realybe virto gegužės mėnesį, kai LRT televizijos žurnalistas su drauge vyko į draugų vestuves Tailande. Onutės nuotraukos iš įvairių šalių pradėtos talpinti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Kur yra Onutė?“

REKLAMA
REKLAMA

„Žaisminga pramoga tapo tikra atrakcija net suaugusiesiems, – juokiasi Š. Mazalas. – Onutę į Baltarusiją pasiėmusi buvo mama. Kai jos bendraamžės ėmė klausinėti, kodėl ji fotografuoja lėlytę, ir išgirdo visą istoriją, pačios įsitraukė į žaidimą, ėmė siūlyti vietas ir kampus, kaip fotografuojant mergytę nuotrauka būtų gražesnė.“ Brazilijoje, kurioje vyksta pasaulio futbolo čempionatas, Onutė dar nepabuvojo. Bet laidą LRT televizijoje apie planetos futbolo pirmenybes vedantis Š. Mazalas neabejoja, kad iki 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių Onutė apsilankys ir Pietų Amerikos žemyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Onutė lankėsi ne tik pavojingiausiame pasaulio Meklongo turguje Tailande, antrojo pasaulinio karo technikos muziejuje Baltarusijoje ar Atėnės šventykloje Rodo saloje, bet ir Vingio parke vykusioje Dainų šventėje.

„Onutė atspindi lietuvius tokius, kokius mes su drauge juos įsivaizduojame, – teigia Š. Mazalas. – Visų lietuvių tikslas turėtų būti pamatyti ir patirti kuo daugiau pasaulio skonių, bet viduje reikia laikytis šių metų jubiliejinės dainų šventės koncepcijos: „Aš – iš čia. Čia – mano Namai. Mūsų Namai. Mūsų Tėvynė.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų