REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželį, prasidėjus atostogų sezonui, Lietuvoje pradėjo augti gyventojų pamestų ir dėl vagysčių prarastų telefonų skaičius. Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ klientų prašymu praėjusį mėnesį blokavo arti 500 mobiliųjų telefonų. Tai yra 1,5 karto daugiau nei vidutiniškai žiemos mėnesiais.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnių metų patirtis rodo, kad liepą ir rugpjūtį blokuojamų telefonų skaičius, palyginti su žiema, išauga dar labiau – iki 2,5 karto.

REKLAMA

„Pamestų ir pavogtų mobiliųjų telefonų skaičių augina atostogos. Žmonės daugiau keliauja, tad nemažai telefonų pametama gamtoje. O vagys paprastai tyko turistų labiausiai lankomose vietose – paplūdimiuose, prie lankytinų objektų ir masiniuose renginiuose“, – sakė Remigija Mikolaitienė, „Tele2“ kredito procedūrų kontrolierė.

Bendrovė klientams pataria vasarą telefonų saugumui skirti žymiau daugiau dėmesio nei kitais metų laikais – saugotis vagių ir bent nelaikyti telefonų atvirose kišenėse.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo finansinių nuostolių taip pat saugo telefonų draudimas. Telefono sugadinimo, vagystės, žalos dėl ugnies ar vandens atveju, draudimas padengia jo taisymo išlaidas arba visą vertę, jei telefonas sugadintas nepataisomai ar prarastas.

Žmonėms telefonuose laikant vis daugiau informacijos, reikia saugotis ir nuo jos praradimo. Tam skirtos mobiliojo telefono turinio apsaugos programos, tokios kaip „Tele2“ siūloma „Kaspersky Internet Security for Android“ su nuotolinės prieigos funkcija.

Pametus mobilųjį telefoną, dėl SIM kortelės blokavimo klientai turėtų kreiptis į artimiausią „Tele2“ klientų aptarnavimo saloną arba pranešti nemokamu trumpuoju telefonu 117.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Telefonų vagystės atvejais mobiliojo telefono savininkai turėtų informuoti operatorių dėl SIM kortelės užblokavimo ir kreiptis į policiją dėl įvykio registravimo. Nustačius, kad telefonas tikrai yra pavogtas, policija automatiškai užblokuoja telefoną pagal jo IMEI numerį.

Šių metų kovo mėnesį „Tele2“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad telefonų vagystės laikomos vienomis didžiausių baimių dėl telefono sugadinimo. Kaip vieną iš didžiausių pavojų vagystes nurodė penktadalis – 21,3 proc. – respondentų. Labiau žmonės bijo tik telefono sudužimo – 58,3 proc. respondentų nurodė tai kaip didžiausią grėsmę telefonui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų