REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusprendusi atsisveikinti su Kosta Rika, kompanija Intel buvo priversta perkelti dalį savo procesorių gamybos ir testavimo įrangos perkelti į kitas gamyklas. Pastarosios sukoncentruotos trijose šalyse – Malaizijoje, Kinijoje ir Vietname. Procesorių kristalai gaminami JAV, Kinijoje, Airijoje ir Izraelyje, tuo tarpu surinkimo ir supakavimo operacijos atliekamos kitose šalyse esantiems padaliniams.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendžiant iš naujausios Intel pranešimo, dalis aktualių procesorių modelių dabar bus tiekiami iš Vietnamo. Bent jau tokias žinutes gavo Intel partneriai ir klientai. Informacija apie kilmės šalį bus nurodyti ant procesorių, skirtų mažmeninei prekybai, dėžučių.

REKLAMA

Vietnamietiška kilme galės pasigirti visi dabartiniai Intel procesoriai: visi Haswell ir Haswell Refresh modeliai, tą pačią architektūrą turintys Xeon procesoriai ir netgi „jubiliejinis“ Pentium G3258. Vietname surinkti procesoriai bus identiški savo charakteristikomis bet kuriam kitam analogiškam modeliui. „Vietnamietiškų“ Intel procesorių tiekimas prasidės 2014 m. rugpjūčio 1 d.

Priminsime, kad savo veiklą Intel gamykla Vietname pradėjo dar 2010 m. Tuomet buvo investuota apie 1 mlrd. JAV dolerių. Pastaroji gamykla skyrėsi nuo paraleliai Kinijoje pradėjusių veikti pajėgumų tuo, jog Vietname yra galimybė ne tik surinkti ir testuoti, bet ir gaminti mikroschemas. Tiesa, tuomet daugiausia buvo akcentuojama nešiojamiems kompiuteriams skirtų mikroschemų rinkinių gamyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų