REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Brazilijos futbolo rinktinės puolėjas Neymaras (Neimaras), patyręs smarkų smūgį keliu į nugarą, buvo išneštas iš aikštės ant neštuvų, ašaroms srūvant jo veidu.

 Brazilijos futbolo rinktinės puolėjas Neymaras (Neimaras), patyręs smarkų smūgį keliu į nugarą, buvo išneštas iš aikštės ant neštuvų, ašaroms srūvant jo veidu.

REKLAMA

Į šių metų Pasaulio čempionato rungtynes jis nebegrįš.

22 metų futbolininkas, kurio visas vardas – Neymaras da Silva Santosas Junioras (Neimaras da Silva Santosas Žunioras), tapęs didžiausia šalies viltimi iškovoti didžiausią pergalę, neteko galimybės toliau žaisti čempionato kovose dėl skilusio trečiojo stuburo slankstelio per penktadienį vykusias ketvirtfinalio rungtynes, kuriose Brazilija įveikė Kolumbiją rezultatu 2:1.

„Mums tai didelė netektis, – sakė Brazilijos komandos saugas Fernandinho (Fernandinju). – Mums reikia rasti būdą, kaip išlikti vieningiems ir tapti stipresniems, netekus mūsų geriausio žaidėjo. Mėginsime laimėti šį Pasaulio čempionatą ir, be abejo, skirsime (savo žaidimą) Neymarui.“

REKLAMA
REKLAMA

Neymaras yra didžiausia Brazilijos futbolo žvaigždė ir vienas geriausių šio turnyro žaidėjų, kartu su Argentinos puolėju Lioneliu Messi (Lioneliu Mesiu). Miestuose išklijuota daugybė plakatų su jo atvaizdu; jis nuolat rodomas per televiziją; daugelis ištikimiausių jo gerbėjų mėgdžioja jo šukuoseną – šviesiai dažytų plaukų skiauterę.

REKLAMA

Milijonai aistruolių tikėjosi, kad Neymaras baigs Pasaulio čempionatą iškėlęs taurę po pergalės, o ne nešamas iš lauko verkdamas.

Neymaras smūgį keliu patyrė iš Kolumbijos gynėjo Juano Camilo Zunigos (Chuano Kamilo Sunjigos) antrojo kėlinio pabaigoje per rungtynes stadione „Arena Castelao“. Jis buvo išvežtas į privačią kliniką, bet neilgai trukus iš jos išleistas.

Operacijos futbolininkui veikiausiai neprireiks, sakė Brazilijos rinktinės gydytojas Rodrigo Lasmaras (Rodrigas Lasmaras), tačiau jis negalės žaisti antradienį vyksiančiose čempionato pusfinalio rungtynėse su Vokietija.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis neturės galimybių žaisti dėl savo būklės; jam reikės kelių savaičių atsigauti, – pažymėjo R.Lasmaras. – Jam labai, labai liūdna.“

Apie 50 brazilų komandos gerbėjų, kurių daugelis tebevilkėjo rinktinės spalvų marškinėlius, susirinko prie klinikos, kur buvo atvežtas Neymaras. Jį atvežęs greitosios pagalbos automobilis liko stovėti prie įėjimo, įjungęs šviesas.

Neymaras buvo traumuotas 86-ąją žaidimo minutę: jis parkrito ant žemės apimtas skausmo, kai J.C.Zuniga užšoko ant jo iš už nugaros.

Brazilijos komandos žaidėjas Marcelo Vieira (Maselu Vieira) skubiai iškvietė medicinos pagalbą, kai pamatė Neymarą besiraitantį iš skausmo. Neymaras liko gulėti kniūbsčias, kol atvyko komandos medikai ir paguldė jį ant neštuvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi žinojo, kad Neymaras bus medžiojamas, – sakė Brazilijos treneris Luizas Felipe Scolari (Luisas Felipė Skolaris). – Taip buvo pastarąsias trejas rungtynes, ir mes apie tai jau sakėme. Tačiau niekas mūsų nesiklauso.“

Per penktadienio rungtynes buvo skirta iš viso 54 pražangos: 31 brazilams, o 23 – kolumbiečiams. L.F.Scolari sakė, kad teisėjas iš Ispanijos Carlosas Velasco Carballo (Karlosas Velakas Karbaljas) turėjo labiau pasistengti, drausmindamas žaidėjus.

Kitas Brazilijos komandos puolėjas Givanildo Vieira de Souza (Živanildu Vieira de Suza), pravarde Hulkas (Ulkas), sakė, kad Neymaras turėtų būti labiau saugomas pareigūnų.

„Kiekviena kartą taip nutinka. Žaidėjai visada persekioja Neymarą, – teigė Hulkas. – Teisėjai turi labiau pasistengti, kad to nebūtų.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų