REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Siūloma leisti bet kuriai šalies savivaldybei nustatyti vietos turisto rinkliavą. Šiuo metu tai leidžiama tik kurortų ar kurorto statusą turinčioms gyvenamosioms vietovėms. Atitinkamas įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys socialdemokratas Juras Požela. Parlamentaras „Žinių radijui“ argumentavo, kad mokestis savivaldybėms leis didinti investicijas į pačią turizmo infrastruktūrą:

REKLAMA
REKLAMA

„Kalba eitų apie 1-2 litus už vieną naktį, mokamą apsigyvenus viešbučiuose. Žmogui tai nesudaro ypač didelės naštos, o savivaldybei tai gali būti papildomos pajamos, kurias jie gali nukreipti reikalingoms investicijoms į tos pačios infrastruktūros plėtrą. Visgi noriu pabrėžti, kad tai bus savivaldybės teisė apsispręsti – tai nereiškia privalomo mokesčio“, - sakė J. Požela.

REKLAMA

Preliminariai, Vilniaus savivaldybės pajamos iš dviejų litų rinkliavos sudarytų beveik du mln. litų per metus. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė iniciatyvą vertino neigiamai:

„Visa Europa tokius mokesčius naikina, nes, kai pagalvoji, už ką yra šis mokestis? Viešbučiai šiaip susimoka visus mokesčius, kokie tik įmanomi, o turistas atvykdamas irgi susimoka visus mokesčius. Gerai, jei tas mokestis nueina konkrečiai į šalies rinkodarą, turistų pritraukimui, bet šiaip tai yra pats paprasčiausias būdas surinkti papildomus mokesčius, o verslui tai – papildoma našta“, - kalbėjo E. Šiškauskienė.

Siūloma, kad minėtos Rinkliavų įstatymo pataisos įsigaliotų nuo kitų metų sausio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų