REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Valve sukurtos el. distribucijos tarnybos Steam sėkmės kaip grybai po lietaus ėmė dygti ir kitų stambių leidėjų el. žaidimų prekybos platformos: Uplay, Origin, GOG.com ir kitos. Daugmaž Steam lygį pasiekė Electronic Arts (EA) kuruojama Origin. Būtent apie ją, taip pat kovą prieš Steam ir nusprendė pakalbėti GamesIndustry žurnalistai su EA operacinės veiklos direktoriumi Peter Moore.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistai gana tiksliai pastebėjo, kad PC žaidimų skaitmeninės distribucijos srityje konkurencijos praktiškai nėra: Steam – vienareikšmis lyderis ir rinkos etalonas, tapęs tikru PC žaidimų simboliu. Šioje vietoje EA atstovas pagyrė Valve ir pareiškė, kad Origin nebuvo kuriamas kaip Steam konkurentas.

REKLAMA

„Aš manau, kad Steam puikiai susitvarko su savo darbais. Jie turi didžiulį žaidimų katalogą, daug didesnį, nei mūsų. Jų verslo modelis yra visiškai kitoks, nei EA. Mes dirbame šioje srityje ne tam, kad konkuruotume su Steam, o tam, kad mes matėme tokią ateitį“, – teigė Peter Moore.

Logika čia gana paprasta: kaip neįmanoma paprastam vartotojui varžytis su patyrusiu sprinteriu, kuris startavo pusvalandžiu anksčiau, o vėliau persėdo ant dviračio, taip ir Origin negali konkuruoti su Steam, savo maratoną pradėjusius keletą metų anksčiau ir tik didinančiu savo apsukas.

Tiesa, Peter Moore nepamiršo paminėti Origin ir Steam skirtumų. Pavyzdžiui, EA tarnyba nuo nesenų laikų reguliariai siūlo dovanų, taip pat žaidimų grąžinimo garantiją: jei per 24 valandas nuo žaidimo įsigijimo jis nepatiko, galima pareikalauti grąžinti sumokėtus pinigus. Natūralu, jog žaidėjai tikisi, kad panaši galimybė atsirastų ir Steam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų